HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR Obilježen osmi Međunarodni dan sporta za razvoj i mir

Želim zahvaliti svim našim partnerima, a posebno hrvatskim olimpijcima i paraolimpijcima te ostalim sportašima i sportašima s invaliditetom koji su se spremno odazvali, kazao je, između ostalog, ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj

Saša Ceraj

 

Hrvatska olimpijska akademija osmu je godinu za redom s partnerima Hrvatskim društvom za Ujedinjene narode, Hrvatskim olimpijskim odborom i Hrvatskim rukometnim savezom obilježila Međunarodni dan sporta za razvoj i mir.

Zbog epidemioloških mjera i zabrane većih okupljanja, glavna aktivnost ovogodišnjeg Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir stavila je u fokus #WhiteCard kampanju u koju su se uključili mnogobrojni hrvatski sportaši kako bi proširili ključne poruke koje stoje iza simboličnog podizanja bijelog kartona.

- Želim zahvaliti svim našim partnerima, a posebno hrvatskim olimpijcima i paraolimpijcima te ostalim sportašima i sportašima s invaliditetom koji su se spremno odazvali i uključili u obilježavanje 8. međunarodnog dana sporta za razvoj i mir te poslali snažnu poruku koja uključuje i stavlja naglasak na važnost mira, partnerstva i inkluzije u društvu, a koje promiču Ujedinjeni narodi putem sporta. Posebno nam je drago vidjeti da hrvatski olimpijci, paraolimpijci, te ostali sportaši i sportaši s invaliditetom, uz sjajne uspjehe na sportskim borilištima, imaju osjeća za drugoga i veliko srce kojim su nesebično prenijeli aktualnost navedenih poruka ključnih za društvo i stanje u kojem se ono danas nalazi - istaknuo je ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj.

Moje pravo na rukomet, zajednička fotografija.Među olimpijcima, paraolimpijcima, sportašima i sportašima s invaliditetom koji su se uključili u obilježavanje 8. međunarodnog dana sporta za razvoj i mir bili su: braća Sinković, hrvatska rukometna reprezentacija, Futsal Dinamo, MNK AFC Universitas - Split, Futsal klub Osijek, MNK Gimka Uspinjača, kapetan HNK Hajduk Lovre Kalinić, paraolimpijci Ivan Mikulić, Mikela Ristoski, Ivan Katanušić te Judo klub osoba s invaliditetom Fuji i sportsko-rekreacijski program Moje pravo na rukomet.

Upravo su oni pokazali što u praksi znači inkluzija, kako osobe s invaliditetom zajedničkim treninzima s osobama bez invaliditeta doživljavaju pravu inkluziju te koliko ona utječe na njihovu svakodnevicu i daljnji razvoj.

 

Izvor: Hrvatski olimpijski odbor

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti