MLADOST, ZAGREB Na prvenstvu je nastupilo dvanaest klubova sa stotinjak paraatletičarki i paraatletičara

Veseli me ovakav vid natjecanja koji je hvale vrijedan u paraolimpijskim sportovima i sada vjerujem da ćemo u Tokiju na 16. Paraolimpijskim igrama zasigurno imati više od deset sportaša, izjavio je izbornik repezentacije Damjan Sedić

AKOI URIHO, ilustracija

 

Jučer je na atletskom stadionu Mladost u Zagrebu održano Ekipno paraatletsko prvenstvo Hrvatske.

I ove godine stari-novi prvaci Hrvatske su paraatletičari AKOSI Agram s osvojenih 6610 bodova. Drugo mjesto osvojili su članovi AKOSI Odisej iz Kutine s 4852 boda, dok je treće mjesto pripalo AKOI Uriho iz Zagreba s osvojenih 3568 bodova.

Na prvenstvu je nastupilo dvanaest klubova sa stotinjak paraatletičarki i paraatletičara. Organizatori su bili Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski paraatletski savez, dok su domačini bili AKOSI Agram i URIHO.

- Prvenstvo je pokazalo uzlaznu formu svih evidentnih paraatletičara uoči Europskog prvenstva u Poljskoj, koje će se održati početkom lipnja, a mnogi su iskoristili ovo natjecanje da bi se plasirali na prvenstvo. Veseli me ovakav vid natjecanja koji je hvale vrijedan u paraolimpijskim sportovima i sada vjerujem da ćemo u Tokiju na 16. Paraolimpijskim igrama zasigurno imati više od deset sportaša - izjavio je izbornik repezentacije Damjan Sedić.

 

Darko Matić/HPO