SVJETSKI KUP Ovog vikenda Jarun dočekuje veslačku elitu

Jarun je zasjao u novom ruhu i spremno dočekao veslačku elitu koja svojim čamcima već lagano pristiže na stazu. Sanacija i uređenje veslačke staze je u roku završeno, a po prvi put je postavljena rampa za pristup jezeru sportašima i veslačima s invaliditetom

Valent i Martin Sinković, arhiva.

 

Ovog vikenda, od petka do nedjelje, na zagrebačkom Jarunu se održava veslački spektakl. Na Svjetskom veslačkom kupu posade koje će braniti hrvatske boje su braća Sinković u dvojcu bez kormilara, Damir Martin i David Šain u samcu, sestre Jurković u dvojcu bez kormilara, četverac u sastavu Ukropina, Piton i braća Lončarić, te brojni drugi. Hrvatska na ovom Svjetskom kupu ima najveći broj prijavljenih posada, njih čak 12.

Jarun je zasjao u novom ruhu i spremno dočekao veslačku elitu koja svojim čamcima već lagano pristiže na stazu. Sjajne uvjete sportaši su konačno dočekali, sanacija i uređenje veslačke staze je u roku završeno, a po prvi put je postavljena rampa za pristup jezeru sportašima i veslačima s invaliditetom.

HRT će s pojačanim snagama pratiti natjecanja na Svjetskom veslačkom kupu. Kao ‘Host broadcaster’, odnosno televizija koja osigurava međunarodni signal za sve svjetske TV kuće, Hrvatska televizija će pokrivati događaj sa 16 kamera. Uz to, spremni su i posebni uređaji pa će tako na specijalnom katamaranu biti instalirana kamera koja će pratiti veslače na vodi te vozilo na tzv. ‘trenerskoj cesti’ koje će paralelno pratiti veslačke posade svih 2000 metara.

U izravnim prijenosima i posebnim emisijama pratit ćemo dva dana natjecanja. U subotu, 1. svibnja, uvodna emisija sa studija na Jarunu započinje u 10 sati, a u 10:15 započinje prijenos polufinalnih utrka. Nedjelja, 2. svibnja, dan je finala - uvodna emisija započinje u 10:10 sati, a u 10:30 izravni prijenos finalnih utrka koji će trajati do 13 sati i 40 minuta.

 

Hina