NAJVEĆA ČAST Toni Kukoč konačno uvršten u Košarkašku kuću slavnih

Nakon sedam dugih godina čekanja, jedan od najboljih i najuspješnijih hrvatskih košarkaša svih vremena, Toni Kukoč, uvršten je u Košarkašku kuću slavnih u Springfieldu, objavila je u nedjelju ova organizacija

Toni Kukoč

 

Trostruki osvajač NBA naslova s Chicago Bullsima (1996. - 1998.) trostruki europski prvak s Jugoplastikom (1989. - 1991.), svjetski (1990.) i dvostruki europski prvak (1989. i 1991.) s reprezentacijom bivše Jugoslavije, osvajač dviju srebrnih olimpijskih odličja, s Jugoslavijom u Seulu 1988. i Hrvatskom u Barceloni 1992., te dobitnik mnogih pojedinačnih priznanja, peti je Hrvat nakon Krešimira Ćosića (1996.), Dražena Petrovića (2002.), Mirka Novosela (2007.) i Dina Rađe (2019.) koji će biti uvršten među košarkaške besmrtnike.

U generaciji 2021. od NBA igrača uvršteni su dvostruki prvak s Miami Heatom Chris Bosh, nekadašnji kapetan Boston Celticsa i osvajač NBA prstena Paul Pierce, četverostruki najbolji obrambeni igrač lige Ben Wallace i Chris Webber. Od NBA trenera su se na popisu našli legenda Celticsa Bill Russell koji je već odavno u Kući slavnih kao igrač, trostruki NBA finalist Rick Adelman te posthumno Cotton Fitzsimmons. U Kuću slavnih ulazi i trener dvostrukih NCAA prvaka Villanove Jay Wright.

Od košarkašica novim članicama Kuće slavnih postaju Yolanda Griffith i Lauren Jackson.

 

Hina

 

Povezane vijesti