BRAVO MAJSTORE Dino Sinovčić osvojio srebrnu medalju na paraplivačkom EP

Hrvatski paraolimpijac Dino Sinovčić osvojio je srebrnu medalju na 100 metara leđno na WPS Europskom plivačkom prvenstvu koje se održava u Funchalu na portugalskoj Madeiri

Dino Sinovčić

 

Sinovčić je osvojio srebro s vremenom 1:16.48, novi europski prvak je Francuz Laurent Chardard koji je isplivao vrijeme 1:16.19, dok je bronca pripala Talijanu Antoniu Fantinu s vremenom od 1:20.77.

- Zadovoljan sam rezultatom i medaljom. Ostvario sam jako dobar rezultat, da ne kažem odličan, jer sam prije mjesec dana prebolio covid-19 tako da sam s ovim rezultatom i medaljom presretan - kazao je 28-godišnji Splićanin koji nije uspio obraniti zlato s EP-a u Dublinu od prije dvije godine.

- Nije tragedija što nisam uspio obraniti zlato iz Dublina. Moj trener Slobodan Glavčić i ja znamo svoj put, a to je uspjeh na Paraolimpijskim igrama u Tokiju na koji smo fokusirani i vjerujem da ćemo se veseliti u Japanu - dodao je član PK Mornar.

Sinovčićev trener Slobodan Glavčić nije skrivao svoje zadovoljstvo.

- Namjerno nismo naglašavali Dinine zdrastvene probleme s kojima se susretao poslijednjih mjesec dana, ali ovaj njegov rezultat je na kraju pravo čudo. Sada se okrećemo natjecanju u Berlinu i pripremama u Turskoj, jer je sve podređeno nastupu na POI u Tokiju - kazao je Glavčić.

Sinovčiću je čestitao i v.d. izbornik Igor Berislavić.

- Prije svega velike čestitke Dini Sinovčiću na osvojenoj srebrnoj medalji, čestitke i njegovom treneru Slobodanu Glavčiću i cijelom stručnom timu na odlično odrađenoj pripremi. Ovo je izniman trenutak ne samo za hrvatski plivački sport, već i za sport osoba s invaliditetom. U ovim iznimnim okolnostima koje su na svima nama ostavile traga, pa tako i na Dini koji je prije nepunih mjeseca dana prebolio covid-19, uspjeli smo zajedničkim snagama ostvariti ovaj sjajan rezultat - naglasio je Berislavić.

Jučer je nastupao i Matej Petrlić u disicplini 50 metara slobodno osvojivši 12. mjesto s rezultatom 27.54. Matej se, nažalost, kroz cijelu sezonu borio s ozljedama, a otplivao je rezultat 0.2 sekunde sporiji od njegovog osobnog rekorda.

Na prvenstvu u Madeiri nadmeće se 380 paraplivačica i paraplivača iz 47 zemalja.

 

Hina

 

Povezane vijesti