EP KARATE Hrvatski karatisti osvojili ekipno zlato

Ogroman uspjeh i prvo, povijesno zlato za Hrvatsku u Hrvatskoj, tako da stvarno, ispisali smo povijest. Svi smo presretni, bilo je puno lakše od očekivanog. Prve tri ploče su pobijedile, rezultat od 3:0 i zlato oko vrata, izjavio je Ivan Kvesić

Slavlje hrvatskih karatista.

 

Hrvatska karate reprezentacija u sastavu Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac i Karlo Raguž, osvojila je zlato na Europskom karate prvenstvu u Poreču uvjerljivo savladavši u finalu u nedjelju, posljednjeg natjecateljskog dana, selekciju Crne Gore s rezultatom 3:0.

- Meni je pripala ta čast kao kapetanu ekipe da otvorim taj prvi meč i povedem ekipu k pobjedi i zlatu. Borio sam se s odličnim borcem, koji je lakši i manji od mene, tako da sam tu morao taktički odraditi. Uspio sam povesti, a prednost je bila prevelika za dostići. Ne bih nikog posebno izdvajao, zahvalio bih svim dečkima jer su se svi borili srcem za Hrvatsku kao lavovi. Cilj je ispunjen - rekao je Anđelo Kvesić, kapetan hrvatske ekipe, koji je prvi izašao na tatami i pobijedio.

- Kapetan je prvi meč odradio furiozno, a drugi meč je protivnik meni predao, ne znam, vjerojatno je bio ozlijeđen, nisam siguran o čemu se radi. Treći meč je bila jako zahtjevna ploča, ali Martinac je to odradio kako je trebao. Očekivali smo ovo i vjerovali smo u ovo, a sad se napokon isplatilo i hvala Bogu da se to desilo upravo u Hrvatskoj - rekao je Zvonimir Živković.

- Ogroman uspjeh i prvo, povijesno zlato za Hrvatsku u Hrvatskoj, tako da stvarno, ispisali smo povijest. Svi smo presretni, bilo je puno lakše od očekivanog. Prve tri ploče su pobijedile, rezultat od 3:0 i zlato oko vrata - izjavio je Ivan Kvesić.

Na Europskom prvenstvu u Poreču Hrvastka je osvojila ukupno četiri odličja. Uz jučer osvojeno odličje najsjajnijega sjaja, u vitrinu hrvatske karate reprezentacije s prvenstva Starog kontinenta, odlazi još ženska ekipna bronca u borbama te pojedinačna bronca Enesa Garibovića u kategoriji do 75 kilograma. U para-karateu, brončano odličje osvojila je Danijela Topić.

Ivan i Anđelo Kvesić te Ivan Martinac osvojili su zlatnu medalju ekipno na Europskom prvenstvu u karateu u nedjelju nakon što su u finalu s 2:0 pobijedili Crnu Goru.

 

Hina

 

Povezane vijesti