NA PUTU U TOKIO Tomi Brajša bit će jedan od predstavnika plivača s invaliditetom na Paraolimpijskim igrama

Tomi se svojim izvrsnim nastupima na WPS Europskom paraplivačkom prvenstvu, koje je održano u Funchalu na portugalskoj Madeiri, nametnuo kao treći potencijalni kandidat za nastup na Paraolimpijskim igrama, kaže izbornik Igor Berislavić

Tomi Brajša

 

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskogog odbora za evidentnog kandidata za nastup na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokiju imenovan je paraplivač Tomi Brajša, član Plivačkog kluba Natator iz Zagreba.

Prema riječima v.d. izbornika Igora Berislavića  'Tomi se svojim izvrsnim nastupima na WPS Europskom paraplivačkom prvenstvu, koje je održano u Funchalu na portugalskoj Madeiri, nametnuo kao treći potencijalni kandidat za nastup na Paraolimpijskim igrama'.

- U neizvjesnom nadmetanju Brajše i Ante Rađe, koji su isto pozicionirani na WPS rang listi kvalificiranih za Paraolimpijske igre, u konačnici je presudilo što Brajša uz jednu MQS ima isplivane i dvije MET norme za Tokio, stoga želim još jednom čestitati Tomiju, njegovom sadašnjem treneru Ivanu Perzelu, Tomijevom dugogodišnjem treneru Ferdinandu Majoru, Plivačkom klubu Natator' i cijelom njegovom stručnom timu na ispunjenju kriterija za odlazak u Tokio na 16. Paraolimpijske igre - zaključio je Berislavić.

Hrvatske boje u paraplivanju u Tokiju će tako braniti Dino Sinovčić na 100m slobodno i leđno,, Kristijan Vincetić  na 100m leptir i Tomi Brajša na 200m slobodno.

Darko Matić / HPO