HRVATSKI PARAOLIMPIJSKI ODBOR Pavao Jozić evidentni kandidat za nastup na 16. Paraolimpijskim igrama

Odluka Nizozemca Jean Paula Montanusa da neće nastupati na igrama u Tokiju me iznenadila. Poštujem njegovu odluku. Vjerujem da je to bila teška, ali hrabra odluka i želim mu sve najbolje u daljnoj karijeri. Sretan sam što imam priliku predstavljati Hrvatsku i svoj grad Samobor na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, rekao je Pavao

Pavao Jozić

 

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskoga odbora prošlog četvrtka, 26. svibnja 2021., za evidentnog kandidata za nastup na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokiju imenovan parastolnotenisač Pavao Jozić, član stolnoteniskog kluba Synergija iz Samobora, kojemu će to biti prvi nastup na Paraolimpijskim igrama.

Naime, HPO je 25. svibnja 2021. obaviješten od strane ITTF-PTT-a da je prvoplasirani igrač s Europskog parastolnoteniskog prvenstva 2019., koje je održano u švedskom Helsingborgu, Nizozemac Jean Paulo Montanus u kategoriji 7 odustao od nastupa na POI Tokio 2021. te da je sukladno kvalifikacijskim kriterijima njegovo mjesto dodijeljeno viceprvaku Europe Pavlu Joziću.

Kako podsjećaju iz STKI-a Synergija, 18. rujna 2019. u Švedskom Helsingborgu na Europskom prvenstvu u parastolnom tenisu u pojedinačnom dijelu natjecanja u finalu kategorije 7 Pavao Jozić susreo se s Nizozemcem Jean Paulom Montanusom te osvojio srebro.

- Odluka Nizozemca Jean Paula Montanusa da neće nastupati na igrama u Tokiju me iznenadila. Poštujem njegovu odluku. Vjerujem da je to bila teška, ali hrabra odluka i želim mu sve najbolje u daljnoj karijeri. Sretan sam što imam priliku predstavljati Hrvatsku i svoj grad Samobor na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Nakon što mi je za dlaku promakao plasman u Rio de Janeiro 2016., odlazak u Tokio za mene je ostvarenje velikog sportskog sna. No tu priča ne završava. Želim se pripremiti najbolje što mogu do Tokija te uspješno boriti se za medalju na Paraolimpijskim igrama. Zahvalan sam svim ljudima koji su vjerovali u mene i podržavali me na mom sportskom putu, prvenstveno HPO-u i Parastolnoteniskom savezu - izjavio je Pavao Jozić o svom odlasku u Tokio.

- Nakon Anđele Mužinić u kategoriji 3, Pavao Jozić drugi je hrvatski evidentni putnik u parastolnom tenisu za 16. Paraolimpijske igre u Tokiju. Sudjelovanje i plasman na paraolimpijskim igrama je veliki uspjeh za Hrvatski parastolnoteniski Savez, kao i za samog Pavu Jozića. Nakon kvalifikacijskog turnira u Laškom, koji će se održati od 2. do 6. lipnja, očekujemo plasman bar još jednog predstavnika u Tokiju - izjavio je izbornik Emil Gubica.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti