EUROPSKO PARAATLETSKO PRVENSTVO Hrvatski atletičar s invaliditetom Deni Černi osvojio broncu

Zadovoljan sam s plasmanom. Cilj mi je bila medalja i to sam uspio. Da su se neke stvari bolje posložile bio bih još zadovoljniji, izjavio je Deni Černi

Deni Černi

Deni Černi

Prvog dana natjecanja u na 7. Europskom paaraatletskom prvenstvu  u Poljskoj, Deni Černi, član AKOSI Otos Grubišno Polje,  u kugli kategorije F33, osvojio je brončano odličje s rezultatom 10,42m.

Novi europski prvak je Rus  Aleksandr  Khrupin s 11,30m, dok je srebro pripalo Poljaku Michalu  Glabu s daljinom od 10,46m. 

- Zadovoljan sam s plasmanom. Cilj mi je bila medalja i to sam uspio. Da su se neke stvari bolje posložile bio bih još zadovoljniji. Iako je padala kiša, ja sam na treninzima naučio baccat kuglu na svim mogućim vremenskim uvijetima tako da to nije bila neka otegotna okolnost. Konkurencija je bila doista jaka, a Poljak me je prebacio samo za četiri centimetra, što mi je malo žao, ali nema veze, idemo dalje. Kao evidentni kandidat za Tokio, nemam odmora i nastavljam svoje pripreme za moje prve paraolimpijske igre - izjavio je Deni Černi.

Matija Sloup, član AKOSI Odiseja iz Kutine, u kugli kategorije f40, zauzeo je četvrto mjesto s daljinom od 9.61m. Zlato je osvojio  Portugalac Miguel  Monteiro s rezultatom 10.92m, srebreni je Rus Dmitry  Dushkin s 10.68m, a bronca je pripala Njemcu Yannisu  Fischeru s 9.77m .  

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti