ANA GRADEČAK Zlato i europski rekord u kugli na Europskom paraatletskom prvenstvu u Poljskoj

Naravno da ću i dalje još intezivnije trenirati kako bih se što bolje pripremila za Paraolimpijske igre, a od organizatora očekujem pozivnicu za Tokio, izjavila je nova europska rekorderka i prvakinja Ana Gradečak

Ana Gradečak

 

Ana Gradaček, članica AKOSI Odiseja iz Kutine, u poljskomje  je Bydgoszczu na 7. Europskom paaraatletskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju u kugli,s daljinom od 8,23m  u kategoriji F41, što je novi europski rekord. 

Srebro je osvojila Turkinja Cirit Rabia sa 7,61m, dok je brončana Francuskinja Rose Vandegou sa 7,25m.

- Jako sam zadovoljna svojim rezultatom na Europskom prvenstvu u Bydgoszczu. Iskreno, zlatnu medalju nisam toliko očekivala, ali eto dogodila se. S rezultatom sam jako zadovoljna. Dobro sam se pripremala za ovo natjecanje, jer su pripreme bile vrlo intezivne sa svakodnevnim treninzima. Naravno da ću i dalje još intezivnije trenirati kako bih se što bolje pripremila za paraolimpijske igre, a od organizatora očekujem pozivnicu za Tokio  - izjavila je nova europska rekorderka i prvakinja Ana Gradečak.

U prekjučerašnjem prijepodnevnom programu u kugli, kategorije F53, Marijan Presečan zauzeo je četvrto mjesto s hicem od 7,55m, a europski prvak je Azerbajžanac Elvin  Astanov s 8.23m.
Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti