PANTOVČAK Predsjednik Milanović podržao rad Udruge UNUO koja potiče obrazovanje osoba s invaliditetom

Predstavljen je rad udruge koji je usmjeren na kontinuirano provođenje edukativnih kuharskih i drugih radionica te senzibiliziranje javnosti na probleme osoba s invaliditetom u svrhu podizanja kvalitete njihovog rada te njihovog lakšeg uključivanja u zajednicu

Sudionici sastanka, zajednička fotografija.

 

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnike Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja - UNUO, udruge koja u svoj rad i edukaciju uključuje djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, osobe s invaliditetom kao i druge osobe u nepovoljnom položaju s ciljem izjednačavanja njihovih mogućnosti u zajednici, posebice na tržištu rada.

Predstavnici Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja predstavili su predsjedniku Milanoviću nacionalni projekt Udruge pod nazivom ‘Društvo jednakosti - Creating Equal Opportunity Societies - FIFA World Cup Qatar 2022’. Plan je udruge da organizira odlazak najboljih polaznika kulinarskog natjecanja na Svjetsko nogometno prvenstvo u Katar, za što postoji interes domaćina. Tim projektom promovirala bi se Hrvatska kao socijalno osviještena zemlja, odnosno, poticalo bi se obrazovanje dostupno za sve, bez obzira na invaliditet ili nepovoljni položaj, istaknuto je na sastanku.

Isto tako, predstavljen je rad udruge koji je usmjeren na kontinuirano provođenje edukativnih kuharskih i drugih radionica te senzibiliziranje javnosti na probleme osoba s invaliditetom u svrhu Prizor sa sastanka.podizanja kvalitete njihovog rada te njihovog lakšeg uključivanja u zajednicu. Cilj udruge je i educiranje gospodarstvenika o pravilnom pristupu osobama s invaliditetom i njihovom zapošljavanju bez predrasuda, rečeno je.

Predsjednik Milanović dao je podršku radu udruge i njihovom projektu, rekavši kako je riječ o jedinstvenoj priči u Hrvatskoj.

Osim predsjednika i osnivača Udruge UNUO Vedrana Habela, na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su dopredsjednica udruge Silvija Habel, umirovljeni sveučilišni profesor marketinga i komunikacije iz SAD-a i volonter udruge Charles Pinzon, članica udruge Ana Orkić te korisnici Udruge UNUO djeca Deni Radovan i Ameli Kruljac.

Uz predsjednika Republike bili su savjetnica za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković i savjetnik za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić.

 

Izvor: Ured predsjednika Republike Hrvatske

Fotografije: Marko Beljan

In Portal

 

Povezane vijesti