LIMA, PERU Velika očekivanja od Damira Bošnjaka i Rudolfa Petrovića u streljaštvu

Streljaštvo je sport točnosti i preciznosti koji je u paraolimpijski program uvršten 1976. u Torontu, a sportaši se natječu u dvanaest različitih disciplina

Damir Bošnjak

 

Jučer ujutro put peruanske Lime otputovala je Hrvatska reprezentacija u streljaštvu osoba s invaliditetom, koja će nastupati od 13. do 19. lipnja na tamošnjem Svjetskom kupu.

Hrvatske boje brane Damir Bošnjak, član SKOI Bjelovar, i Riječanin Rudolf Petrović, član SKI Paraolimpijac, koji će u Limi pokušati potvrditi svoj nastup na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Obojica su ostvarili minimalne rezultatske norme koje su uvjet za ostvarenje kvota za nastup na Igrama. Važno je, prema riječima Damira Bošnjaka, ući među prvih osam u bilo kojoj disciplini.

- Moja prva disciplina u kojoj ću nastupiti malokalibarski je pištolj. Kako nastupam u više disciplina, to su moje šanse za Tokio veće. Protekla dva mjeseca sam se intezivno pripremao u Bjelovaru za zračni, a u Zagrebu za malokalibarski pištolj. Vjerujem da ću do kvote doći - zaključio je Bošnjak.

Damir Bošnjak će kvotu pokušati ostvariti u disciplinama pištolja 10 metara zračni pištolj (P1), 25 metara pištolj - mješovito (P3), 50 metara pištolj - mješovito (P4).

Rudolf Petrović nastupa u disciplinama 10 metara zračna puška - ležeći (R5) i 50 metara puška - ležeći (R9).

Damir Bošnjak nastupio je na Paraolimpijskim igrama u Ateni, Pekingu i Rio de Janeiru, a Rudolf Petrović u Pekingu.

Streljaštvo je sport točnosti i preciznosti koji je u paraolimpijski program uvršten 1976. u Torontu, a sportaši se natječu u dvanaest različitih disciplina, i to osam s puškom i četiri s pištoljem.

 

Darko Matić/HPO

 

Povezane vijesti