JEDAN OD NAJBOLJIH U SVIJETU Davor Komar zlatni i srebrni u boćanju za osobe s invaliditetom u Portugalu

Davor Komar uskoro putuje na petodnevni Međunarodni turnir u Slovačku, na kojemu će nastupiti najjači igrači svjetskog boćanja za osobe s invaliditetom

Davor Komar, Portugal

 

Davor Komar, kao član Hrvatske boćarske reprezentacije osoba s invaliditetom, sudjelovao je na Međunarodnom pripremnom boćarskom kampu u Portugalu (Luso), od 6. do 11. lipnja 2021. godine. Na Kampu su sudjelovale četiri nacionalne reprezentacije - domaćin Portugal te Njemačka, Nizozemska i Hrvatska. Mnoge najavljene reprezentacije otkazale su svoja sudjelovanja u zadnji tren radi covid epidemiloških uvjeta, ali to nije spriječilo organizatora i brojne sudionike kampa da se isti u potpunosti realizira.

Kamp je zamišljen i odrađen kao posebna priprema sportaša koji su se plasirali na Paraolimpijske igre u Tokiju, koje će se održati tijekom kolovoza i rujna 2021. godine. Na kampu je naš najbolji boćar Davor Komar u pojedinačnoj konkurenciji osvojio prvo mjesto bez ijednog poraza, dok je u paru s reprezentativnom Anamarijom Arambašić osvojio drugo mjesto u ukupnom poretku.

Najistaknutiji trenutak kampa bila je Komarova utakmica s boćarom Boricom Nicom iz Njemačke, drugim igračem svijeta, kojega je Komar pobijedio s visokih 9:0, čime je pokazao svoju vrhunsku kondiciju i dobro odrađene pripreme za Paraolimpijske igre.

Komar je u Portugal otputovao s osobnom trenericom, Zvjezdanom Grganja iz Banjola, sportskom asistenticom Beti Macan iz Pule i izbornikom Tomislavom Bunjevcem.

Davor Komar već u četvrtak 17. lipnja putuje na petodnevni Međunarodni turnir u Slovačku, na kojemu će nastupiti najjači igrači svjetskog boćanja za osobe s invaliditetom.

 

Tina Lorencin

 

Povezane vijesti