BRNO, ČEŠKA Završile desete Europske igre mladih sportaša s invaliditetom

Utakmice su do samog kraja bile neizvjesne. Na kraju je mlada Hrvatska reprezentacija u mješovitoj konkurenciji uspjela osvojiti tri medalje, kazala je Jasna Škrabo

EU, igre mladih sportaša s invaliditetom

 

Europske igre mladih sportaša s invaliditetom održane su u Brnu, Češka, od 23. do 27. lipnja 2021. godine, a hrvatski su reprezentativci nastupili su u više disciplina.

- Hrvatska reprezentacija u boćanju bila je u mješovitom sastavu. U kategoriji BC2 sudjelovale su Dora Brnić iz BKOSI Pulac iz Rijeke, Daria Šulekić i Nikolina Bebek iz Zagreba. Kategorija BC3 bila je u sastavu Dorijan Matić iz BKOSI Pulac iz Rijeke, Toni Tomić iz BK Sv. Bartolomej iz Knina. Dora Lovrić i Pavle Ružić nastupili su u kategoriji BC4 iz BK Sv. Duje iz Splita - rekla je Jasna Škrabo, voditeljica boćara s cerebralnom paralizom iz Zagreba.

EU, igre mladih sportaša s invaliditetom

 

Natjecanje je održano u Sportskoj dvorani fakulteta Sportskih studija u Brnu.

- Utakmice su do samog kraja bile neizvjesne. Na kraju mlada Hrvatska reprezentacija u mješovitoj konkurenciji uspjela je osvojiti tri medalje, i to: Pavle Ružić - zlato, Nikolina Bebek - srebro, dok je Daria Šulekić uspjela izboriti broncu. U kategoriji BC3 naša mlada reprezentativka Dora Lovrić uspjela je izboriti se za zlato. Čestitke svim osvajačima na postignutom uspjehu - kazala je Škrabo.

 

Klaudija Klanjčić