EMIL OPEN Mladih sportaši s invaliditetom donijeli iz Češke i medalje iz stolnog tenisa

U Sportskoj dvorani fakulteta Sportskih studija u Češkom Brnu završile su jubilarne desete Europske igre mladih sportaša s invaliditetom - Emil Open 2021., održane od 23. do 27. lipnja 2021.

Zajednička fotografija članova hrvatske delegacije.

 

Tako je i ove godine u Brno otputovala mala, ali jaka Hrvatska delegacija, sastavljena od mladih boćara/ica i stolnotenisača/ica.

Organizator Emil Opena je Zaklada Emil, koja si je za glavni cilj postavila davanje mogućnosti djeci i mladima da se bave sportom. To čine uglavnom financijski im pomažući pri nabavci opreme i odlascima na natjecanja, ali i na ovaj način, organizacijom natjecanja na kojima mogu sudjelovati praktički svi zainteresirani djeca i mladi s invaliditetom iz cijele Europe od deset do 26 godina, a natječu se uglavnom u pet do šest sportova. Ove godine na programu su bili atletika, dvije vrste boćanja, plivanje i stolni tenis. Organizator pri tome pokriva sve troškove natjecanja, smještaja i prehrane, na sudionicima je samo da se snađu za prijevoz do Brna.

Na boćarskom turniru sudjelovalo je ukupno 20 igračica i igrača iz Češke, Hrvatske, Poljske i Rusije. Naše boje branilo je ukupno osmero mladih igračica i igrača - po dvoje iz Knina, Rijeke, Splita i Zagreba. Većini je to bio prvi put na neko međunarodno natjecanje. Organizatori su odlučili ovaj put imati natjecanje u dvije kategorije - jedna je bila BC3 kategorija, u kojoj je igralo šest igrača, podijeljenih u dvije kategorije, a druga je bila zajednička kategorija, u kojoj su igrali svi ostali igrači, bez obzira na to u koju kategoriju spadaju.

Još jednom donosimo rezultate Hrvatske reprezentacije u boćanju: u BC3 kategoriji najuspješnija je bila Dora Lovrić iz BK 'Sv. Duje' iz Splita, koja je osvojila prvo mjesto, Dorijan Matić iz BKOSI 'Pulac' iz Rijeke bio je četvrti, a Toni Tomić iz BK 'Sv. Bartolomej' iz Knina peti. U zajedničkoj kategoriji sve tri medalje otišle su igrači(ca)ma iz Hrvatske - zlato je uzeo Pavao Ružić iz BK 'Sv. Duje' iz Splita, dok su srebro i bronca pripali igračicama BK CPO iz Zagreba Nikolini Bebek i Dariji Šulekić.

Na turniru je nastupilo i osam stolnotenisača/ica s invaliditetom iz Hrvatske i Češke. Naš Nino Baša iz Ivanovca, član STKI-a URIHO Zagreb, osvojio je zlato, osvojivši sedam pobjeda u sedam mečeva, bez da je izgubio ikoji set. U ekipnom dijelu natjecanja zajedno s klupskim partnerom odnio je još jedno zlato, čime je zaokružio sjajan nastup u konkurenciji do 25 godina. Stolnoteniski klub osoba s invaliditetom Uspon iz Velike Gorice pohvalio se na svojoj Facebook stranici odličnim rezultatima i berbom medalja svojih članova/ica. Njihovi Ana, Antonio i Mario dobili su priliku prvi puta sudjelovati na međunarodnom natjecanju.

Ovaj turnir bio je priprema za nastup u Ostravi za nekoliko dana, gdje dolaze igrači/ce iz cijelog svijeta.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti