HRVATSKI PARAOLIMPIJSKI ODBOR Predstavljamo najbolje sportaše s invaliditeom za Tokyo

Na ovogodišnjoj radionici predstavnicima medija bit će predstavljena hrvatska paraolimpijska reprezentacija i specifičnosti svih paraolimpijskih sportova u kojima će se hrvatski paraolimpijci boriti za medalje u Tokiju

HPO, ilustracija

 

Povodom obilježavanja 50 dana do otvaranja Paraolimpijskih igara u Tokiju, Hrvatski paraolimpijski odbor i Allianz Hrvatska pozivaju zainteresiranu javnost na 6. tradicionalnu medijsku radionicu i predstavljanje hrvatske paraolimpijske reprezentacije koje će se održati u utorak, 6. srpnja, od 10 do 11:30 sati (Rougemarin park, Ulica Frana Folnegovića 10, Zagreb).

U Tokiju će se od 24. kolovoza do 5. rujna okupiti više od četiri tisuće najboljih sportaša s invaliditetom na svijetu koji će pokušati dokazati kako su se upravo oni u proteklih pet godina pripremali brže, više i jače od svojih suparnika.

Među njima će biti i naši sportaši, koji su nas u Rio de Janeiru 2016.obradovali osvajanjem pet odličja i time još jednom pokazali kako je Hrvatska nezaobilazna na svjetskoj sportskoj sceni.

Na ovogodišnjoj radionici predstavnicima medija bit će predstavljena hrvatska paraolimpijska reprezentacija i specifičnosti svih paraolimpijskih sportova u kojima će se hrvatski paraolimpijci boriti za medalje u Tokiju.

Poseban naglasak bit će stavljen na tri sporta u kojemu ćemo po prvi puta imati predstavnike na Paraolimpijskim igrama - para taekwondo, para boćanje i para triatlon.

Kroz program će vas voditi paraolimpijci Ivan Mikulić, Davor Komar i Antonio Franko - koji će kroz primjere svojih sportskih disciplina dati bolji uvid u svijet paraolimpizma. Uz to, naše paraolimpijke i trenerice održat će i okrugli stol o zastupljenosti žena u svijetu paraolimpizma.

 

Vanja Bzik Divić

 

Povezane vijesti