ANTONIO FRANKO Triatlonac s invaliditetom koji će po prvi put u povijesti predstavljati Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama

Nakon sedam godina priprema, teških treninga i odricanja izborio sam Tokyo. Kada sam prošli tjedan i teoretski potvrdio odlazak na Paraolimpijske igre, osjetio sam ogromno olakšanje i sreću, kaže Antonio

Antonio Franko

 

Hrvatski paratriatlonac Antonio Franko (28), član Triatlon kluba Rival iz Rijeke, ostvario je povijesni uspjeh hrvatskog parasporta. Naime, on je prvi hrvatski paratriatlonac koji će nastupiti na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Do tog uspjeha Antonio Franko došao je plasmanom među ponajboljih devet paratriatlonaca svijeta, kategorije PTS4, koji će nastupiti na 16. Paraolimpijskim igrama.

Paratriatlonci Antonijeve kategorije moraju što brže isplivati 750m, odvoziti bicikl 20km i otrčati sa sportskom protezom 5km.

- Nakon sedam godina priprema, teških treninga i odricanja izborio sam Tokyo. Kada sam prošli tjedan i teoretski potvrdio odlazak na Paraolimpijske igre, osjetio sam ogromno olakšanje i sreću. Kako su ovo moje prve Paraolimpijske igre, želja i motiv za treningom su nikad veći. Želim se u Tokiju pokazati u što boljem izdanju te ispuniti svoja očekivanja, tim više i što sam prvi paratriatlonac u povijesti koji će nastupiti za Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama - kaže Antonio Franko.

 

Darko Matić/HPO