SPLIT Prijem za osvajače zlatne medalje na Europskom rukometnom prvenstvu gluhih

Dvanaesto Europsko rukometno prvenstvo gluhih po prvi put se održalo u Zagrebu, a naša reprezentacija je u finalu svladala Rusiju i osvojila zlatnu medalju bez ijednog poraza

Prijem za osvajače zlatne medalje na Europskom rukometnom prvenstvu gluhih, zajednička fotografija.

 

- Biti najbolji u Europi je velika stvar. Impresioniran sam činjenicom da vas najviše dolazi iz Splita, a vaš fantastični uspjeh je promocija sporta, našeg grada i Hrvatske - rekao je gradonačelnik Ivica Puljak prošli tjedan na prijemu u Gradskoj upravi za splitske članove Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih, europske prvake 2021. godine.

Miro Opačak, predsjednik Splitskog sportskog saveza gluhih, predstavljajući veliki uspjeh reprezentacije, istaknuo je posebnu važnost bavljenja sportom za gluhe osobe, jer im upravo sport daje priliku za dokazivanje.

Dvanaesto Europsko rukometno prvenstvo gluhih po prvi put se održalo u Zagrebu, a naša reprezentacija je u finalu svladala Rusiju i osvojila zlatnu medalju bez ijednog poraza. Osim aktualne titule europskih prvaka, reprezentacija ima sedam olimpijskih, pet europskih i dvije medalje sa svjetskih prvenstava. Splitski sportski savez gluhih je udruga koja skrbi o gluhim sportašima na području grada koji se organizirano bave sportom. Financijska sredstva za realizaciju njihovog rada se osiguravaju unutar Programa javnih potreba u sportu za svaku proračunsku godinu.

 

Izvor: Grad Split

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti