Marin Čilić sretan kao malo dijete, i Nadal zadovoljan zbog njegova povratka

Ponajbolji hrvatski tenisač svoj je posljednji dvoboj odigrao još 24. lipnja kada je u 1. kolu Wimbledona svladao Cipranina Marcosa Baghdatisa, a nakon toga je zbog navodne ozljede koljena predao dvoboj 2. kola. Kasnije se ispostavilo da je Čilić predao dvoboj zbog toga što je u njegovom dopinškom nalazu od 1. svibnja iz Muenchena pronađen nedopušteni sastojak niketamid

Hrvatski tenisač Marin Čilić, koji se nakon četiri mjeseca pauze zbog pozitivnog nalaza na dopinškoj kontroli, vratio tenisu pobjedom u 1. kolu ATP turnira u Parizu izjavio je da je sretan kao malo dijete.
"Osjećao sam se kao malo dijete koje igra prvi meč u životu. Uživao sam u svakom trenutku, jer odličan je to osjećaj kad ste na terenu. Samo sam mislio o tome kako je lijepo biti ponovno na terenu", kazao je Čilić na konferenciji za novinare nakon što je pobijedio Nizozemca Igora Sijslinga sa 5-7, 6-1, 6-4.

Čilić je svoj posljednji dvoboj odigrao još 24. lipnja kada je u 1. kolu Wimbledona svladao Cipranina Marcosa Baghdatisa, a nakon toga je zbog navodne ozljede koljena predao dvoboj 2. kola. Kasnije se ispostavilo da je Čilić predao dvoboj zbog toga što je u njegovom dopinškom nalazu od 1. svibnja iz Muenchena pronađen nedopušteni sastojak niketamid. Čilić je tvrdio kako je nehotice unio zabranjenu supstancu u svoj organizam koristeći tablete glukoze koje je kupio u ljekarni.

No, ITF je Čilića kaznio sa devet mjeseci zabrane nastupa, ali je nakon Čilićeve žalbe u petak Arbitražni sud za sport (CAS) tu kaznu smanjio na četiri mjeseca.

"Pokazalo se da je sporni niketamid ranije bio prisutan u mom tijelu, a ta supstanca nije aktivna i nema nikakav učinak na tijelo. Sada čekam pismenu odluku Arbitražnog suda za sport, koji mi je kaznu smanjio na četiri mjeseca, te što će o svemu reći Međunarodna teniska federacija (ITF)", reako je Čilić.

Prvi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal izjavio je da je sretan što se je Čilić vratio na teniske terene. "Sretan sam što se je Čilić vratio na teniske terene. On je dobar dečko i veliki igrač. Ne znam što se je dogodilo, ali ako se je vratio, to znači da je to zaslužio", istaknuo je Nadal.

Hina

Foto: PIXSELL