SPLIT Dočekani paraolimpijci Ivan Mikulić i Dino Sinovčić

Moramo uključiti djecu s invaliditetom u sport, u Splitu imamo 13 klubova, sve ih je više. Moramo im pomoći da postanu svjesni da se mogu realizirati kroz sport. Također, nadam se da će se i pločice s imenima paraolimpijskih osvajača medalja naći na Zapadnoj obali, rekao je trener Tomić

Prizor s dočeka.

 

U organizaciji Taekwondo kluba Galeb, Plivačkog kluba Mornar i Sportskog saveza invalida grada Splita u splitskoj Zračnoj luci u Resniku održan je spektakularan doček za Ivana Mikulića i Dina Sinovčića, osvajače olimpijskih medalja sa Paraolimpijskih igara u Tokiju. Uz obitelj, prijatelje i klupske kolege, dočekali su ih i gradonačelnik Ivica Puljak sa suradnicima, županov zamjenik Stipe Čogelja i državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tonči Glavina.

U svečanom salonu u Kupoli održana je i konferencija za medije kojom je moderirao Dražen Čular, a uz svoje trenere javnosti su se obratili olimpijci.

- Žao mi je što ste izgrizli nokte zbog nas, platit ćemo vam manikuru - našalio se Mikulić, srebrni u taekwondou koji se posebno zahvalio svojim trenerima Mladenu Tomiću i Goranu Orlovu.

- Primili smo mnogo poruka podrške i od srca mislim da ovo nije samo moja medalja, nego medalja svih vas. Svatko ima svoj djelić u ovoj medalji. Hvala vama i dragom Bogu što ste bili dio ovog puta - dodao je Mikulić.

Njegov trener Mladen Tomić uputio je kritiku državnoj televiziji zbog izostanka izravnog prijenosa Ivanovih borbi koje bi, kako je rekao, sigurno i djeca gledala, a neka od njih bi se odlučila na bavljenje sportom.

- Moramo uključiti djecu s invaliditetom u sport, u Splitu imamo 13 klubova, sve ih je više. Moramo im pomoći da postanu svjesni da se mogu realizirati kroz sport. Također, nadam se da će se i pločice s imenima paraolimpijskih osvajača medalja naći na Zapadnoj obali - rekao je Tomić

- Ovo je postala tradicija da se svake godine okupljamo zbog radosnih vijesti. Nadam se da ćemo tako i nastaviti. Drago mi je što sam drugi plivač s medaljom na Paraolimpijskim igrama, iza Mihovila Španje, što mi je velika čast i obveza. Moj uspjeh je i uspjeh mog tima. Polako postajemo svjesni onoga što smo napravili i koliko je to zapravo velika stvar za sve nas - kazao je Dino Sinovčić koji se kući vratio s plivačkom broncom oko vrata.

 

Izvor: Grad Split

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti