BLIC INTERVJU, MIKELA RISTOSKI Rekla sam sama sebi da ne idem kući bez medalje

Mikela Ristoski osvojila je brončanu medalju u skoku u dalj u konkurenciji sportaša s intelektualnim poteškoćama na Paraolimpijskim igrama u Tokiju postavši prva hrvatska sportašica koja je osvajala medalje na trima POI u nizu

Mikela Ristoski

 

Ristoski je sasvim sigurno jedna od najboljih paraatletičarki svijeta proteklih desetak godina. Jedna od rijetkih je koja se može pohvaliti naslovom paraolimpijske, svjetske i europske prvakinje. Dobar razlog za kratki intervju.

Nosili ste hrvatski stijeg na otvorenju Paraolimpijskih igara, opišite nam svoje emocije u tim trenucima.

- Čast da nosim stijeg na otvorenju Paraolimpijskih igara je nešto što ću zauvijek pamtiti. Priznanje je to za sve dosadašnje uspjehe i na neki način vrhunac moje sportske karijere.

Osvojili ste treću paraolimpijsku medalju, jeste li zadovoljni nastupom?

- Što se tiče nastupa, padala je kiša i dugo smo čekali izlazak na skakalište pa sam se malo ohladila i onda ponovno prolazila zagrijavanje. Sa skokovima baš i nisam zadovoljna, očekivala sam bolje, ali eto, vrijeme mi baš nije bilo naklonjeno. Bio mi je cilj osvojiti medalju i osvojila sam je, kiši unatoč. Osvojenom medaljom sam u konačnici zadovoljna jer nije mala stvar osvojiti medalju na Paraolimpijskim igrama i to treću u nizu po čemu sam prva u Hrvatskoj.

Rekla sam sama sebi da ne idem doma bez medalje bez obzira na uvjete i uspjela sam u tome.

Koliko je sati treninga dnevno, tjedno, godišnje potrebno za vrhunske rezultate koje postižete?

- Treniram svaki dan, ponekad i dva puta dnevno po dva i pol sata i tu je puno odricanja. Kad su natjecanja jednostavno se posvetim tome i dajem sve od sebe.

Kad ne trenirate i ne natječete se, kako provodite vrijeme i što vas veseli?

- Slobodno vrijeme kad nemam natjecanja i kad sam na maloj pauzi provodim sa svojom obitelj i  prijateljima, to me veseli.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti