CRO RACE Stephen Williams drugim mjestom u Zagrebu do ukupne pobjede

Britanac Stephen Williams, član momčadi Bahrain Victorious, pobjednik je ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke CRO Race koja je završila u nedjelju

Na slici ukupni pobjednik Stephen Williams (sredina), drugoplasirani i trećeplasirani Markus Hoelgaard i Mick Van Dijke.

 

U posljednjoj, šesto etapi voženoj cestama Zagrebačke županije i Grada Zagreba od Samobora do Zagreba u dužini od 157,5 kilometara Williams je zauzeo drugo mjesto iza Nizozemca Tima van Dijkea (Jumbo-Visma) te tako obranio crvenu majicu vodećeg u ukupnom redoslijedu koju je preuzeo etapnom pobjedom u Opatiji u subotu.

Sve do šest kilometara prije cilja Williams je mogao lagodno voziti u glavnoj skupini, no nakon ulaska u posljednji krug u središtu Zagreba uslijedio je napad Norvežanina Markusa Hoelgaarda, trećeg u ukupnom redoslijedu, pa je Williams morao reagirati i ‘pokriti’ napad Norvežanina. 

Hoelgaardu i Wiliiamsu se u vodstvu pridružio i Van Dijke koji je u završnom sprintu ispred Hrvatskog narodnog kazališta bio brži od Williamsa, dok je Hoelgaard ciljem prošao kao treći s pet sekundi ispred pelotona kojega je predvodio Australac Kaden Groves (Team Bikeexchange).

Williams je na kraju do svoje najveće pobjede u karijeri, dosada je slavio još samo na jednom slabijoj etapnoj utrci u Francuskoj (Ronde de l'Isard 2018.), stigao sa 17 sekundi ispred drugog Hoelgaarda, odnosno 28 sekundi ispred trećeg Nizozemca Micka van Dijkea (Jumbo-Visma), brata blizanca pobjednika posljednje etape.

Mick van Dijke je ujedno i pobjednik natjecanja za najboljeg mladog vozača te je osvojio bijelu majicu. Plavu majicu namijenjenu najboljem sprinteru ponio je Nizozemac Olav Kooij (Jumbo-Visma), dok je zelenu majicu za najboljeg penjača osvojio Britanac Simon Yates (Team Bikeexchange).

Nakon prolaznog cilja u Svetoj Nedelji nakon samo 3,3 kilometara kojega je osvojio Norvežanin Markus Hoelgaard (Uno-X) ispred Španjolca Sanza Gotzona Martina (Euskaltel Euskadi) i Nijemca Phila Bauhausa (Bahrain Victorious) formirao se bijeg dana od osmorice biciklista, u njemu su bili Austrijanci Manuel Bosch (Felbermayr Simplon Wels), Maximilian Juen (Vorarlberg) i Felix Ritzinger (WSA KTM Graz), Poljaci Marcin Budzinski (HRE Mazowsze Serce Polski) i Mteusz Grabis (Voster ATS), Španjolac Oier Lazkano (Caja Rural-Seguros RGA), Slovenac Kristjan Hočevar (Adria Mobil) i Belgijanac Kenny Molly (Bingoal Pauwels Saucers WB).

Bjegunci su vrlo brzo stvorili prednost od 4:30 minuta pa su među sobom podijelili i bodove na prolaznim ciljevima u Dugom Selu i Vrbovcu te na brdskom cilju u Svetom Ivanu Zelini. U Dugom Selu prvi je bio Lazkano ispred Boscha i Kuena, u Vrbovcu Molly ispred Lazkana i Boscha, dok je brdski cilj u Svetom Ivanu Zelini osvojio Lazkano ispred Kuena i Hočevara.

Prednost vodeće skupine postupno se smanjivala da bi prilikom prvog prolaska ciljnom ravninom imala samo 30 sekundi ispred pelotona. Ipak, i prvi brdski cilj na Trgu svetog Marka osvojio je Kuen ispred Lazkana i Mollyja, da bi prilikom drugog prolaska tim dijelom na čelu utrke bio Norvežanin Anders Skaarseth (Uno-X) koji je pripremio napad svog momčadskog kolege Hoelgaarda koji se na kraju ipak pokazao bezuspješnim.

 

Hina

 

Povezane vijesti