HNK ZADAR U subotu predstavljanje projekta 'Zadarska dica'

Humanitarna aktivnost projekta orijentirana je prema akcijama za pojedine slučajeve i u suradnji sa zadarskim udrugama koje aktivno djeluju na području rada s djecom s teškoćama u razvoju

Igrači HNK Zadra.

 

Na subotnjoj nogometnoj fešti u kojoj će u prijateljskoj utakmici Zadar ugostiti Hajduk, u punom će se sjaju predstaviti projekt HNK Zadra - Zadarska dica.

Humanitarna aktivnost projekta orijentirana je prema akcijama za pojedine slučajeve i u suradnji sa zadarskim udrugama koje aktivno djeluju na području rada s djecom s teškoćama u razvoju. Inicijativa je to kojom će se članovima udruga otvoriti tribine stadiona na Stanovima kroz cijelu godinu i redovito organizirati humanitarne akcije kojom će se pomagati djeci i na neki način odužiti zajednici.

Prava uvertira u glavni događaj odvijat će se u subotu na Narodnom trgu s početkom u 11 sati gdje će se okupiti igrači Zadra i Hajduka zajedno s članovima Udruge Down sindrom Zadar i Udruge Cukrići Zadar.

U bogatom programu bit će organizirana edukacija o dijabetesu, a isto tako će se poticati sugrađane na razvijanje tolerancije i empatije spram djece s teškoćama i osoba s invaliditetom kao i njihovu integraciju u zajednicu. Oni najmlađi će moći zaigrati nogomet s igračima na dva mala gola koja će biti postavljena na trgu, a moći će se s njima i fotografirati.

Igrači će dijeliti majice sa sloganom projekta 'I ja sam dite zadarsko' koji apelira na jednakost i uključivanje u društvenu zajednicu sve djece s poeškoćama u razvoju.

Dio novca od prodanih ulaznica donirat će se Udruzi Cukrići-Zadar za kupnju inzulinskih pumpica, a na štandu na Trgu će biti postavljena i kutija u kojoj će građani također moći donirati sredstva, ali i kupiti ulaznice za utakmicu.

 

Izvor i fotografija: Facebook profil HNK Zadar

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti