KOPRIVNICA Službeno otvoreno IBSA Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne

Prvenstvo se održava na Kuglani 2, a sudjeluju sportaši četiriju zemalja – Slovenije, Srbije, Rumunjske i Hrvatske, riječ je o ukupno 65 natjecatelja

Koprivnica, kuglanje za slijepe i slabovidne

 

Grad Koprivnica domaćin je 20. IBSA Europskog prvenstva u kuglanju za slijepe i slabovidne. Prvenstvo se održava od 7. do 13. listopada 2021. godine, a u subotu, 9. listopada u Hotelu Podravina održana je svečanost otvorenja. Ispred Grada Koprivnice otvorenju je prisustvovao Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice koji je zahvalio organizatorima na uloženom trudu oko organizacije te svim natjecateljima zaželio puno uspjeha.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora; Krešimir Šamija, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta RH; Sorina Lapadatua, predstavnik IBSA Potkomisije za kuglanje; Vesna Babić, potpredsjednica Hrvatskog športskog saveza slijepih; Ratimir Ljubić, zamjenik župana te predstavnici zajednica sportskih udruga grada i županije.

Svojim nastupom svečanost su uveličali članovi Folklornog ansambla Koprivnica.

Prvenstvo se održava na Kuglani 2, a sudjeluju sportaši četiriju zemalja – Slovenije, Srbije, Rumunjske i Hrvatske, riječ je o ukupno 65 natjecatelja.

Izvor: Grad Koprivnica

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti