IZBORNIK DALIĆ Nemam zamjerke igračima zbog igre protiv Slovaka, i dalje je sve u našim rukama

Očekivao sam pobjedu, ali osvojili smo bod, no i dalje sami odlučujemo o sebi. Možda je i dobro da u zadnjem kolu moramo pobijediti, jer kada igramo na bod ne ispadne dobro, kazao je izbornik Vatrenih

Zlatko Dalić

 

Nemam nikakve zamjerke igračima, trudili su se pokušavali. No, i dalje je sve u našim rukama, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije  Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciji nakon utakmice protiv Slovačke koja je završila rezultatom 2-2.

Slovačka je dva puta vodila u Osijeku (1-0 i 2-1), Vatreni su dva puta izjednačili, ali nisu uspjeli i preokrenuti rezultat. Za Hrvatsku su zabili Andrej Kramarić (25) i Luka Modrić (71), a za goste Ivan Schranz (20) i Lukas Haraslín (45).

Nažalost, Rusija je u drugom susretu u skupini u Mariboru pobijedila Sloveniju sa 2-1 preuzevši vodstvo na ljestvici dva kola prije kraja kvalifikacija. 'Zbornaja' sada ima 19 bodova, dva više od Hrvatske, pa će po svemu sudeći o prvom mjestu u skupini odlučivati hrvatsko - ruski dvoboj u Splitu 14. studenog.

- Nemam nikakve zamjerke svojim igračima, trudili su se, pokušavali, no olako smo primili dva gola. U šest kola nismo primili gol, no večeras smo primili dva. Loše smo igrali u fazi obrane, primili smo dva gola iz dva udarca - kazao je Dalić.

Istaknuo je kako su Vatreni imali inicijativu, puno šuteva i prilika.

- Igrali smo dobro, ali realizacija nije bila dobra. Ono što je prije ulazilo, danas nije, ali to je nogomet - dodao je izbornik.

Žali što je treći pogodak poništen nakon asistencije VAR-a.

Radovali smo se, ali VAR je ohladio emocije. Spustio nas je na zemlju, nažalost to moramo prihvatiti. zaslužili smo treći gol, šteta - kazao je izbornik.

istaknuo je kako je očekivao pobjedu.

- Očekivao sam pobjedu, ali osvojili smo bod, no i dalje sami odlučujemo o sebi. Možda je i dobro da u zadnjem kolu moramo pobijediti, jer kada igramo na bod ne ispadne dobro.

Posljednja dva kola na rasporedu su 11. i 14. studenog. Hrvatska prvo gostuje na Malti, dok će Rusija ugostiti Cipar, a u zadnjem kolu, 14. studenog u Splitu će snage odmjeriti Hrvatska i Rusija.

- U idućih mjesec dana moramo pratiti igrače tko će biti u formi. Večers dva, tri igračla nisu bila na novu jer nisu u ritmu utakmica - kazao je, ali nije želio otkriti na koga je mislio.

Posebno se zahvaliio navijačima.

- Sve pohvale, hvala navijačima od srca, koji su došli po kiši navijati i bodriti.  Očekujemo istu takvu podršku u Splitu - poručio je Dalić na kraju.

- Bili smo bolji, rezultat nije realan. Vjerovali smo da možemo, dali smo sve od sebe. No i dalje je sve na nama - kazao je Ivan Perišić za Novu TV dodavši: U iduće dvije utakmice moramo ostvariti dvije pobjede i idemo na SP.

Hrvatska je pet minuta prije kraja zabila i treći gol za 3-2, no poništen je zbog Perišićevog zaleđa.

- Bio je stvarno peh, kod trećeg gola. Pogledao sam snimku, dirao sam loptu petom - dodao je.

Hina

 

Povezane vijesti