PULA Mikeli Ristoski i Danialu Temimu priznanje za izniman sportski rezultat na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

Mikela svojim postignućem pronosi  ključnu poruku - da se uz veliki trud, odricanje i predanost može uspjeti. I ovom prilikom od srca čestitam Mikeli i treneru Danialu na izuzetnom rezultatu, koji zasigurno nije posljednji. Pula je grad sportskih velikana i to trebamo osvijestiti i istaknuti, kazao je pulski gradonačelnik Filip Zoričić

Mikela Ristoski, priznanje

 

- Mikela je naš ponos. Pulska sportašica koja je pronijela ime Pule, Istre i Hrvatske u svijetu. Doprinos je to još jednom velikom postignuću hrvatskog sporta, atletike i discipline skok u dalj, ali isto tako, ne manje važno, Mikela svojim postignućem pronosi  ključnu poruku - da se uz veliki trud, odricanje i predanost može uspjeti. I ovom prilikom od srca čestitam Mikeli i treneru Danialu na izuzetnom rezultatu, koji zasigurno nije posljednji. Pula je grad sportskih velikana i to trebamo osvijestiti i istaknuti - kazao je pulski gradonačelnik Filip Zoričić na prijemu izvanserijske sportašice Mikele Ristorski u pratnji trenera Daniala Temima i predsjednika Atelstskog kluba Medulin Mate Mezulića.

Uz priznanja Mikeli i treneru, brončanoj paraolimpijki dodijeljena je novčana nagrada od ukupno 20 tisuća kuna, a Danialu Temimu 15 tisuća kuna. Zaslužna sportašica i trener izrazili su zahvalu na podršci koju imaju od Grada Pule i poticaju za daljnji ustrajan napredak.

Inače, gradonačelnik Filip Zoričić sa zamjenicima je još 5. rujna 2021. godine, dva dana nakon što je Mikela izborila broncu, prigodno dočekao paraolimpijku i trenera u Areni. 

Podsjetimo, Mikela je u Tokiju osvojila brončanu medalju u disciplini skok u dalj. Jedna je od najboljih paraatletičarki u zadnjem desetljeću i prva hrvatska sportašica koja je osvojila medalje na trima Paraolimpijskim igrama u nizu.

Njezin trener Danial Temim s dugim 30-godišnjim stažom, već 12 godina trenira proslavljenu paraolimpijku i upravo je uz njegovo stručno vodstvo Mikela osvojila zlato i bronce na trima Paraolimpijskim igrama. Temim je pravi primjer kako uspješan trener utječe na sportaše i sportašice, motivira ih i potiče na predanost sportu. Svojim dugogodišnjim, nesebičnim radom dokazuje javnosti kako su sportaši s invaliditetom ravnopravni sportašima bez invaliditeta, te kako sport pomaže da osobe s invaliditetom postanu aktivni članovi društva.

- Sport je uvijek bio dio Pule, dio njegovog identiteta i došlo je vrijeme da ga primjereno prezentiramo jer, nažalost, i dan danas brojne vrhunske pulske sportaše mnogi ne pamte ili ne znaju - istaknuo je Zoričić i dodao da se intenzivno kreće u obnovu sportske infrastrukture kako bi se osiguralo mladim sportašima da treniraju u boljim uvjetima no što ih imaju danas, da se još više zainteresiraju za sport, te uz pravo vođenje iskažu sve svoje potencijale. 

Izvor: Grad Pula

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti