PANTOVČAK Predsjednik Milanović primio predstavnike Hrvatskog akademskog sportskog saveza

Predsjedniku Milanoviću su predstavili i svoj novi projekt zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja kojemu je cilj, kako je rečeno, osigurati kontinuirano povećanje broja studenata koji će se aktivno baviti sportom. Isto tako, razgovaralo se i o mogućnosti da Republika Hrvatska bude domaćin velikih međunarodnih sportskih manifestacija na studentskoj razini

Predsjednik Milanović s članovima HASS-a

 

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u utorak predstavnike Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS), jedinog nacionalnog sportskog saveza zaduženog za studentski sport, koji potiče, promiče i skrbi o sportu na visokim učilištima.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem predstavnici Hrvatskog akademskog sportskog saveza predstavili su svoje aktivnosti na nacionalnoj razini, uključujući svoje projekte i sustav rada, kao i aktivnosti na međunarodnoj razini. U tom kontekstu izdvojili su izbor Harisa Pavletića za prvog dopredsjednika Europske sveučilišne sportske asocijacije kao dokaz značajne uloge ovog saveza u inozemstvu, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Predsjedniku Milanoviću su predstavili i svoj novi projekt zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja kojemu je cilj, kako je rečeno, osigurati kontinuirano povećanje broja studenata koji će se aktivno baviti sportom. Isto tako, razgovaralo se i o mogućnosti da Republika Hrvatska bude domaćin velikih međunarodnih sportskih manifestacija na studentskoj razini.

Savez je član Svjetske sveučilišne sportske federacije (FISU) i Europske sveučilišne sportske asocijacije (EUSA), čine ga 21 članica koje zastupaju visokoškolske institucije iz Hrvatske, a aktivnosti i projekti koje provodi promiču sport i tjelesnu aktivnost, jednakost i socijalno uključivanje kroz sport, spolnu ravnopravnost i sport za studente s invaliditetom.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su predsjednik Saveza Zrinko Čustonja, dopredsjednici Haris Pavletić i Toni Gamulin, glavni tajnik Davor Habljak i sportski direktor Nikola Vincetić.

Uz predsjednika Milanovića bio je povjerenik Predsjednika za sport Željko Jovanović.

Hina

 

Povezane vijesti