IZBORNIK ZLATKO DALIĆ Sve držimo u svojim rukama

Najvažnije je da sve držimo u svojim rukama, da ne ovisimo o drugima, poručio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon što je objavio popis kandidata za posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Zlatko Dalić

 

Uoči posljednjeg ‘prozora’ Rusija vodi u skupii H s 19 bodova, Hrvatska je druga sa 17 bodova, dok Slovačka i Slovenija imaju po deset bodova. Na začelju su Malta i Cipar sa po pet bodova.

Izravan plasman u Katar izborit će samo pobjednik skupine, dok drugoplasirana ekipa odlazi u dodatne kvalifikacije. Dobra je vijest za Hrvatsku što je barem osigurala dodatne kvalifikacije jer ne može završiti ispod drugog mjesta u skupini.

Posljednja dva kola na rasporedu su 11. i 14. studenog. Vatreni će 11. studenog gostovati kod Malte, dok će Rusija dočekati Cipar u St Peterburgu. Tri dana poslije Hrvatska će na Poljudu dočekati Rusiju u utakmici koja će, po svemu sudeći, odlučiti pobjednika skupine i izravnog putnika na SP 2022.

- Naš fokus mora biti Malta, to je sada ključna utakmica koju moramo odraditi ozbiljno, koncentrirano i maksimalno angažirano. Tek tada si možemo dopustiti razmišljanje o Rusiji protiv koje ćemo na svojoj strani imati pun Poljud, što će nam biti veliki adut, uz kvalitetu i zajedništvo koje posjedujemo - istaknuo je Dalić.

Izbornik je ostao vjeran kadru koji je ove jeseni osvojio 11 od 15 mogućih bodova. Na Dalićevom popisu ponovno nema Brune Petkovića i Ante Rebića, a otpao je i Mile Škorić koji je dobio pretpozivu. Dalić nije pozvao ni vratara Osijeka Ivicu Ivušića koji se oporavlja od ozljede.

- Ponovno su s nama Lovren i Juranović koji su prošlo okupljanje propustili zbog zdravstvenih razloga. Nema razloga za značajne promjene, ovo je ekipa koja je dobro odigrala jesenski dio kvalifikacija i zaslužila je povjerenje svojim igrama, pristupom i zajedništvom - zaključio je izbornik.

Vatreni se okupljaju u Zagrebu u ponedjeljak, 8. studenoga. Na Maltu idu u srijedu, 10. studenoga, a u četvrtak je susret u Ta’Qaliju (20.45). Hrvatska vrsta će na Malti prespavati, te doletjeti u Split u petak, 12. studenoga.

Utakmica protiv Rusije je u nedjelju 14. studenog u 15 sati na stadionu Poljud.

 

Hina

 

Povezane vijesti