POŽEGA Prvenstvo Hrvatske u boćanju za OSI donijelo Davoru Komaru novu titulu prvaka

Prvenstvo Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom, održano u Požegi proteklog vikenda, 13. i 14. studenog 2021., donijelo je mnogo novih utakmica i rezultata, uz pregršt medalja kojima su se okitili boćarski klubovi i pojedinci

Davor Komar, meč.

 

Bio je to treći, a ujedno i posljednji ovogodišnji prvenstveni turnir u pojedinačnom natjecanju prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom.

Boćarski klub osoba s invaliditetom Istarske županije 'Istrijana' osvojio je ovaj puta dva zlata, srebro i broncu, a njihovom igraču Davoru Komaru, koji je ove godine nastupio i na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, donijelo je 21. titulu prvaka Hrvatske.

- Član našeg Kluba Davor Komar bez ijednog je poraza, sa četiri odigrane utakmice, dvije u skupini (9:1 i 10:5), polufinale 5:2 i u finalu 14:0, osvojio 1. mjesto (zlato) i ponovo 'zabetonirao' svoje prvo mjesto na Hrvatskoj boćarskoj rang listi. Član Zoran Peruško u svojoj BC1 ponovo je postigao najbolji skor prvenstva pobijedivši svog splitskog kolegu s 20:0., dok je u ostalim izvanrednim utakmicama rezultatima 14:1, 3:2 i 5:2, stigao do srebra, na samom završnom prvenstvenom turniru. Po završetku ovog posljednjeg prvenstvenog turnira Prvenstva Hrvatske, proglašeni su i prvaci Hrvatske. Sukladno osvojenim bodovima (u tri ukupno odigrana turnira, šest dana natjecanja) i ažuriranoj Hrvatskoj rang listi, Davor Komar po osmi je puta osvojio titulu prvaka Hrvatske pojedinačno, dok je Zoran Peruško u svojoj kategoriji osvojio broncu, 3. mjesto - stoji u priopćenju BKOSIŽ 'Istrijana'.

Da naglasimo, našem paraboćaru Komaru ovo je ujedno i 21. titula prvaka Hrvatske ukupno - 8 puta pojedinačno, 5 puta u parovima i 8 puta Kup Hrvatske pojedinačno, što ga čini najtrofejnijim Hrvatskim boćarom svih vremena.

Prvenstvo je održano u organizaciji Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom i Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Već ove nedjelje 20. studenog pa do 2. prosinca 2021. godine, paraboćar Davor Komar u sklopu Hrvatske boćarske reprezentacije odlazi u Sevilleu na dvanaestdnevno Europsko prvenstvo.

Od nas iz redakcije preostaje samo da čestitamo i zaželimo našem Komaru nove uspjehe u boćanju.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti