ZAGREBAČKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH Komunikacijski posrednik podrška za osobe s invaliditetom

Zagrebački sportski savez gluhih provodi ESF projekt ‘Komunikacijski posrednik kao podrška za osobe s invaliditetom’, sufinancira ga EU iz Europskog socijalnog fonda - Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a vrijednost mu je oko 538 tisuća kuna

Vizual projekta.

 

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je 21. srpnja 2020. godine otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom - faza III. Zagrebački sportski savez gluhih aplicirao je te mu je odobren projekt Komunikacijski posrednik kao podrška za osobe s invaliditetom, navode u priopćenju.

Projekt je započeo s provedbom 5. srpnja 2021., a cilj je povećati socijalnu uključenost osoba oštećena sluha kroz uslugu komunikacijskog posrednika koji pruža uslugu tumača znakovnog jezika za 15 gluhih i nagluhih osoba. Na taj način povećat će se kvaliteta njihova života i doprinijeti njihovoj dubljoj integraciji u društvo. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a vrijednost mu je 538.040 kuna. Intenzitet potpore je 100 posto i to na način da je 85 posto sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a preostalih 15 posto iz Državnog proračuna. Trajanje projekta je 20 mjeseci, od 5. srpnja 2021. do 5. ožujka 2021. godine.

Zagrebački sportski savez gluhih se u svom radu bavi integracijom osoba oštećena sluha u društvo kroz sportske aktivnosti. Osim samog sporta i natjecanja, savez pruža podršku svojim članovima u obrazovanju, socijalizaciji i svakodnevnom životu. Sukladno tome, osim usluge komunikacijskog posrednika koja će gluhim i nagluhim osobama biti na raspolaganju na sportskim aktivnostima i natjecanjima, komunikacijski posrednik pružat će uslugu tumačenja sa i na znakovni jezik i u svim drugim životnim situacijama, kako bi se osigurala sveobuhvatna socijalna usluga.

U sklopu projekta zaposlen je koordinator korisnika i aktivnosti, te komunikacijski posrednik za pružanje usluge tumača znakovnog jezika. Ciljana skupina projekta je 15 gluhih i nagluhih osoba, no u prva četiri mjeseca premašen je broj planiranih sudionika te je zasad u projekt uključeno 18 osoba.

 

Hina

 

Povezane vijesti