UDRUGA SLIJEPIH ISTARSKE ŽUPANIJE Maraton slijepih u pikadu u božićnom duhu

Organizatori susreta su bili Planinarsko rekreativni klub slijepih Istarske županije, koji ove godine obilježava svoju 10. godišnjicu postojanja, i Udruga slijepih Istarske županije koja obilježava 70. godišnjicu djelovanja

Pikado, Udruga sljepih Istre

 

U prostorijama Udruge slijepih Istarske županije 18. prosinca održan je Maraton slijepih Istre u pikadu za 2021. godinu u sklopu koje je održan ekipni Božićni turnir u pikadu za 2021. godinu i susret članova rekreativaca i sportaša.

Organizatori susreta su bili Planinarsko rekreativni klub slijepih Istarske županije, koji ove godine obilježava svoju 10. godišnjicu postojanja, i Udruga slijepih Istarske županije koja obilježava 70. godišnjicu postojanja.

U ekipnom Božićnom turniru sudjelovalo je sedam ekipa: Ekipa Buje, Ekipa Buzet, Ekipa Labin, Ekipa Novigrad, Ekipa Pazin, Ekipa Poreč i Ekipa Pula.

Trećeplasirana ekipa je bila ekipa Pula u sastavu Tomislav Lilić, Iva Kovačić i Milan Rojnić, drugoplasirana ekipa je bila ekipa Pazin u sastavu Marija Legović, Danilo Piutti i Anica Todorović, a prvoplasirana ekipa je bila ekipa Novigrad u sastavu Samanta Holli, Zlatko Sandrić i Saša Stanković.

U pojedinačnoj kategoriji igralo se u tri kategorije, potpuno slijepe osobe (B1), osobe s ostatkom vida (B2) i volonteri (B3).

U kategoriji B1 sudjelovalo je šest natjecatelja:

3. mjesto Zlatko Sandrić,

2. mjesto Marija Legović,

1. mjesto Željko Čižmešija.

U kategoriji B2 sudjelovalo je pet natjecatelja:

3. mjesto Milan Rojnić,

2. mjesto Saša Stanković,

1. mjesto Terezija Gajski.

U kategoriji B3 sudjelovalo je osam natjecatelja:

3. mjesto Mihael Korpar,

2. mjesto Danilo Piutti,

1. mjesto Samanta Holli.

Voditelji pikado aktivnosti su bili Radenko Družetić i Zlatko Kuftić. Glavni sudac natjecanja je bio Mihael Korpar, a logistika: Samanta Holli, Jasmina Selimović i Anica Todorović.

Susret članova se financirao putem sredstava Općine Medulin i  Sportske zajednica Grada Pule.

 

Zlatko Kuftić