TUŽNA VIJEST Preminuo Damir Lović, prvi predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza osoba s invaliditetom

Izgubili smo rijetko dobrog čovjeka. Ljudinu. Onog tihog i mudrog dobričinu koji je za svakoga imao lijepu riječ, čovjeka kojem nije bilo važno pomoći sebi, nego učiniti dobro drugima pa makar i na svoju štetu

Damir Lović

 

Uzalud nam sve dobre želje za ovu godinu kad je počela tako loše…

U 59. godini života iznenada je preminuo Damir Lović, šahist prvokategornik i šahovski djelatnik. Damir Lović je bio osnivač i predsjednik Šahovskog kluba osoba s invaliditetom ‘Kralj’ iz Slavonskog Broda, jedan od osnivača i prvi predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza osoba s invaliditetom, te član Skupštine Šahovskog saveza Brodsko-posavske županije.

Pogreb će biti u subotu 8. siječnja 2022. godine u 13,30 sati na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu.

Tako nekako bi izgledao običan novinarski članak. No ja sam znao Damira, mog imenjaka, i to nije dovoljno, iako riječi teško idu.

Izgubili smo rijetko dobrog čovjeka. Ljudinu. Onog tihog i mudrog dobričinu koji je za svakoga imao lijepu riječ, čovjeka kojem nije bilo važno pomoći sebi, nego učiniti dobro drugima pa makar i na svoju štetu.

Izgubili smo kolegu. Puno smo surađivali kroz šah, i prilično sam siguran da mi s nikim nije bilo ugodnije i lakše raditi, nitko nije nalazio više razumijevanja za moje greške, a bilo ih je. Žao mi je što nam je ukradeno vrijeme u kojem bi, zahvaljujući tebi, imenjače, napravili još puno dobroga za šah i osobe s invaliditetom.

Izgubili smo prijatelja.

Imenjače, predsjedniče, već nam svima fališ. Ništa bez tebe neće biti isto.

 

Damir Fatušić