Hrvatski rukometaši otputovali u Mađarsku bez Duvnjaka i Cindrića

Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je u utorak u Szeged, gdje je očekuje početak Europskog prvenstva, bez kapetana Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića

Hrvoje Horvat

 

Kapetan Domagoj Duvnjak dobio je negativan nalaz PCR testa, dok je Luka Cindrić i dalje pozitivan te ostaje u izolaciji u Osijeku i pridružit će se momčadi nakon dva negativna PCR testa i liječničkog pregleda. Zbog problema s leđima, Duvnjak ostaje na terapijama u Hrvatskoj i pridružit će se momčadi čim bude spreman, a ulogu kapetana reprezentacije privremeno je preuzeo Ivan Čupić.

Hrvatski izbornik Hrvoje Horvat ističe kako turbulentna faza, tijekom koje je otkriveno da su Duvnjak i Cindrić pozitivni na koronavirus, još uvijek nije iza njega i njegovih igrača.

- Odradili smo sve treninge i neke stvari su se iskristalizirale, ali još uvijek čekamo Cindrića i Duvnjaka - kazao je Horvat ističući da svi jedva čekaju prvu utakmicu na prvenstvu protiv olimpijskih pobjednika Francuza.

- Planovi se revidiraju na dnevnoj bazi, pozitivni ostaju ovdje, nadamo se da će nam se Duvnjak i Cindrić što prije priključiti, još uvijek ima vremena da ih vidimo protiv Francuske na otvaranju prvenstva. Dogovorili smo se da se fokusiramo na otvaranje, na prvu utakmicu, da tu budemo pravi. Idemo loptu po loptu, utakmicu po utakmicu, gol po gol, s tim idemo u prvenstvo, znamo kako hoćemo izgledati i takvi bi trebali biti od starta - kazao je Horvat.

Ivan Čupić koji je privremeno preuzeo kapetansku traku zadovoljan je kako su odražene pripreme iako i on ističe koliko je bitno da se Duvnjak i Cindrić što prije priključe reprezentaciji.

- Suštinu smo odradili u ovih deset dana i uspjeli smo odigrati dvije prijateljske utakmice. Malo su nas poremetile te stvari s Duvnjakom i Cindrićem. Želimo da čim prije ozdrave i dobiju zeleno svjetlo da su zdravi da mogu pomoći. Obojica su važna karika i kad god budu mogli doći, pomoći će nam - rekao je Čupić.

Što se tiče suparnika, nada se da će Hrvatska moći ravnopravno odigrati prvu utakmicu protiv Francuza.

- Teška nam je grupa. Na otvaranju su odmah Francuzi, olimpijski pobjednici, oni su poosvajali sve u zadnjih šest mjeseci. To je reprezentacija koja uvijek igra na zlato, oni se spremaju za polufinale i finale, ali mi moramo igrati utakmicu po utakmicu. Moramo ravnopravno s njima odigrati utakmicu. Sljedeći su Srbi, momčad koja ima najviše problema s covidom u našoj grupi. Digli su se zadnjih par godina, i jako su težak rival, ali vjerujem da možemo iz te dvije utakmice napraviti zamah za dalje - dodao je.

- Dok ne počne utakmica, dok ne staneš na teren, imamo ravnopravne šanse sa svima. Moramo ići na pobjedu, s takvim stavom moramo ići svaku utakmicu, ne preskakati korake - zaključio je Čupić.

 

Hina

 

Povezane vijesti