GUINNESSOVI JUNACI Košarkaš s invaliditetom koji je zadivio svijet

Alireza je postigao jedinstven rezultat u svijetu, prema službenim podacima do sada nijedan sportaš nije uspio upisati rekord ove raskoši

Košarka, ilustracija

 

Nije to bilo lako u ono doba, biti Iranac s invaliditetom u vrijeme ekonomskih sankcija kada država ima pametnijeg posla nego baviti se razvojem paraolimpijskog sporta.

No on je uspio. Ime iranskog košarkaša s invaliditetom upisano je u Guinnessovu knjigu rekorda.

Alireza Sadghi košarkaš je iz Isfahana. Već dugi niz godina košarkaška mu je lopta omiljena igračka. U svojim Ujedinjenim Arapskim Emiratima, uz prisustvo Guinnessovog predstavnika, s udaljenosti od 15 metara ubacio je loptu u koš kao da je istresao pepeljaru u kantu za smeće. Mačji kašalj.

Nevjerojatan koš - s petnaest metara! - kao da mu je ruke držao Michael Jordan. No Alireza Sadghi fin je dečko, ne hvali se talentom, niti je košarka ključni faktor u njegovu životu. On je naprosto dobar čovjek koji je završio u Guinnessu s nevjerojatnim pogotkom.

Alireza je postigao jedinstven rezultat u svijetu, prema službenim podacima do sada nijedan sportaš nije uspio upisati rekord ove raskoši. Ujedno, ovo bacanje je svojedobno Guinness nominirao za najbolju vještinu godine.

Sadeghi ima invaliditet na obje noge, a talent za sport u svim ekstremitetima.

 

In Portal

 

Povezane vijesti