Zlatko Mateša: Tko želi uništiti Sportsku televziju i hrvatski sport?

"Malverzacije? Otkud ikome u Hrvatskoj pravo, a posebno novinarki HRT-a, koristiti termin poput 'malverzacije', i to bez pravoga argumenta", navodi predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša reagirao je na prilog u trećem Dnevniku HTV-a emitiranom u petak u kojem se tvrdilo da je dug Sportske televizije s potraživanjima koja stižu viši od 100 milijuna kuna.

"Malverzacije? Otkud ikome u Hrvatskoj pravo, a posebno novinarki HRT-a, koristiti termin poput 'malverzacije', i to bez pravoga argumenta", navodi Mateša.

"Zašto novinarka u svojem jednostranom prilogu nije tražila mišljenje niti HOO-a, niti SPTV-a, već je koristila samo izvadak iz zapisnika o obavljenom proračunskom nadzoru u HOO, a ne i očitovanje HOO-a, koje u cijelosti mijenja pogled na problem. Kad bi se isti aršin i algoritam izračuna dugova SPTV-a, pokazan u Dnevniku 3 HTV-a na dan 8.11.2013. koristio i u izračunu, primjerice duga Republike Hrvatske, naša bi lijepa domovina već odavno bankrotirala."

Mateša se u priopćenju pita kome je cilj uništiti Sportsku televiziju i hrvatski sport te zaključuje:

"Branit ćemo ideju promocije sporta, protiv ovakvih zlonamjernih i jednostranih insinuacija, te (kvazi)novinarskih nasrtaja na jedinstvo, značaj i kvalitetu hrvatske sportske obitelji."

VLM 

Foto: PIXSELL