ŠPORTSKI SAVEZ OSI GRADA RIJEKE Održan sportski kamp u sklopu projekta 'KIDS'

U razdoblju od 21. do 23. veljače 2022. održan je sportski kamp, kojeg je Športski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke organizirao u sklopu projekta 'Kineziterapijskim aktivostima do inkluzije djece s teškoćama u razvoju', akronim: KIDS

Zajednička fotografija sudionika kampa.

 

Savez je vodeći partner projekta, dok su ostali partneri Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju 'Pčelice' i Športski savez invalida grada Slavonskog Broda.

Na kampu je sudjelovalo 32 djece s teškoćama u razvoju u pratnji svojih roditelja i uz potporu stručnjaka iz različitih županija.

Kako je pojašnjeno, aktivnosti su se provodile u sportskim objektima kojima navedeni savez raspolaže, a sportovi koji su bili zastupljeni uključivali su stolni tenis, boćanje, plivanje i atletiku. Aktivnosti su se odvijale na način da su djeca, sudionici kampa, prvo promatrali provedbu treninga, a potom su se uključivali i aktivno sudjelovali. Sve aktivnosti bile su prilagođene individualnim mogućnostima djece s teškoćama u razvoju uz stalni nadzor i superviziju. Osim sportskih aktivnosti, kamp je uključivao i aktivnosti zajedničkog druženja, sudjelovanja u društvenim igrama i razgledavanje znamenitosti grada Rijeke.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.223.462,75 kuna.

Naposljetku je konstatirano da je tijekom kampa zamijećeno izrazito dobro raspoloženje svih sudionika, koji su iskazali želju za više sličnih inicijativa, budući da se sport već odavno pokazao kao izvrsno sredstvo socijalne inkluzije.

 

Izvor: Športski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke

 

Povezane vijesti