KARATE Berak pobjednik u borbama na Grand Prix Croatia

Hrvatski borci bili su vrlo uspješni osvojivši 30 odličja u različitim dobnim kategorijama, uključujući i sportaše s invaliditetom

Daniela Topić i Stipe Barić.

 

U nedjelju kasno navečer u samoborskoj sportskoj dvorani završilo je 30. izdanje Grand Prix Croatia u karateu koji je okupio rekordan broj sudionika, gotovo 1800 iz 28 zemalja, a koji je završio pobjedom hrvatskog reprezentativca Borana Beraka u borbama.

Hrvatski borci bili su vrlo uspješni osvojivši 30 odličja u različitim dobnim kategorijama, uključujući i sportaše s invaliditetom.

Na seniorskom turniru u 'open' kategoriji bilo je prijavljeno 68 natjecatelja, a četvorica najboljih doigravali su međusobno, što je dugogodišnja tradicija samoborskih završnica. Na kraju je najbolji bio Boran Berak koji je slavio ispred kolege iz reprezentacije Enesa Garibovića te Jakova Bitunjca, a četvrto mjesto zauzeo je predstavnik Kosova Melos Gashi.

Gashi se ozlijedio u drugom nastupu finala pa su se sve njegove borbe prema WKF pravilima zbog nemogućnosti nastavka računale kao pobjeda suparnika s maksimalnih 8-0, što je na kraju bio i presudan kriterij. S obzirom da su Berak i Garibović na kraju imali jednaki broj pobjeda i ostvarenih poena, presudio je njihov međusobni susret koji je Boran dobio s 3-2.

U katama su pobjede odnijeli Mađar Botond Nagy i Talijanka Elena Roversi.

Kod mlađih seniora Hrvatska je osvojila čak devet medalja, od toga dva zlata (Klara Braja - kate pojedinačno i Ema Sgardelli - borbe, -50 kg), isto toliko srebrnih (Aleksandar Kalabić -84 kg, Tia Škrljac - 68 kg), te pet brončanih odličja (Ema Štivić -55 kg, Lea Vukoja -68 kg, Luka Tomljanović -67 kg, Leo Lazar -84 kg, Dario Gluhinić +84 kg).

U natjecanju sportaša s invaliditetom prva mjesta od naših osvojili su Daniela Topić i Stipe Barić, a drugi je bio Roko Boduljak.

 

Fotografija: Hrvatski karate savez

Hina

 

Povezane vijesti