DRUŠTVO SPORTSKE REKREACIJE KVARNER Peto izdanje Vertikalnog lica Platka

Peto izdanje sportskog događaja Vertikalnog lica Platka održat će se u nedjelju, 28. kolovoza 2022., a prijave za ljubitelje trail trčanja i biciklizma su u tijeku

Vizual događaja.

 

Organizatori su ove godine pripremili tri trkače staze - Laganini 9ku koja je kros staza te će privući one koji su krenuli s treniranjem trčanja, ali će biti i pravi užitak za 'cestovnjake', koji će gradsku vrevu zamijeniti prirodom. Staza je osmišljena na način da obilazi sve atrakcije RSRTC Platak.

Za one koji se ne ustaju iz kreveta za 'tako malo' kilometara, tu je Taman 17ka. Svi koji se boje uspona na vrh Radeševa, mogu odahnuti jer je ove godine taj dio izmijenjen te je staza trčljiva u svim dijelovama. Natjecatelji će proći od Platka, podno Snježnika kroz prekrasnu livadu Lazac te se kroz Srebrna vrata doći ispod Guslice nakon čega ide strmiji dio do livade Pribeniš i povratak u cilj. Za one najspremnije tu je, kako i sam naziv kaže, AdrenalINA, jer je za tu stazu potrebno dodati malo goriva. Svi koji ju završe osim zadovoljstva dobivaju i 2 ITRA boda. Natjecatelje čeka 29 kilometara ukupnog uspona 1600 metara, dinamičnog i zahtjevnog terena. Nagrade slijede u obliku prekrasnih pogleda i ambijenta te osmjeha i druženja u cilju.

XCO je prošle godine privukao najveći broj biciklista do sada, a organizatori kažu da im je  ove godine cilj premašiti ga.

- Pozovite prijatelje, konkurenciju, poznanike, rodbinu kako bi odmjerili snage u pet krugova, nekom pakla, nekom opuštanja, ali svima garantirane čiste zabave. Utrka je i u kalendaru Hrvatskog biciklističkog saveza. Kako bi osigurali puni startni paket u kojem dobivate majicu, lončić utrke, poklone sponzora, ručak, finišersku medalju i sve što podrazumijeva kvalitetna organizacija utrke, prijavite se što prije - poručuje organizator.

Prijave su na stranici stotinka.hr, a aktualne informacije možete pratiti i na Facebook događaju Vertikalno lice Platka 2022. Sve detalje o stazama možete pogledati na web stranici Sva lica Platka.

U suradnji sa Sveučilištem u Rijeci te Studentskim sportskom društvom Nautilus putem sufinanciranja studentskih projekata Studentskog centra Rijeka i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, svim studentima koji studiraju u Rijeci omogućeno je besplatno sudjelovanje uz pravovremenu prijavu.

Ako vam je potrebna dodatna motivacija, ove godine najuspješnije očekuju bogate nagrade koje su osigurali INA d.d., Keind sport, Iglu šport, Dogma socks, brend Pero, Ekolife natura Hrvatska, Erste banka i JGL d.d.

 

Izvor: Društvo sportske rekreacije Kvarner

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti