BOĆANJE Komar i Arambašić osvojili broncu u Rio de Janeiru

Nakon dvije medalje u pojedinačnoj konkurenciji, hrvatski paraboćari su na Svjetskom kupu u Rio de Janeiru osvojili medalju i u parovima

Komar, Arambašić i dio reprezentacije, zajednička fotografija.

 

Naime, Davor Komar i Anamarija Arambašić su u konkurenciji BC4 parova osvojili broncu, prvu medalju našeg para na jednom turniru ove razine.

Davor i Anamarija su uoči nastupa u Riju bili na 15. mjestu svjetske ljestvice, a velikim uspjehom u Brazilu skočit će na osmu poziciju.

Hrvatski par je turnir otvorio porazom od dvostrukih olimpijskih pobjednika Slovaka s 3-5, no potom su pobijedili Kolumbiju s 9-4, te Brazil s 5-1.

Kako je Brazil pobijedio Slovačku 4-3, zatvorio se krug od tri para s po dvije pobjede, a u tom krugu naš par je imao najbolji skor i plasirao se u polufinale kao prvoplasirani iz skupine.

U polufinalu je naš par odmjerio snage s njemačkom kombinacijom, poveli su 1-0, ali su njihovi suparnici okrenuli rezultat i slavili s 3-2.

Utakmica za broncu nije dobro počela, povela je Kanada 2-0 u prvoj igri, no Anamarija i Davor odigrali su sjajno ostatak utakmice i na kraju pobijedili 4-2 za prvu medalju našeg BC4 para na jednom turniru ove razine.

Treća je to medalja hrvatskih paraboćara u Rio de Janeiru.

Najbolji hrvatski paraboćar Davor Komar osvojio je srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji BC4, dok je Dora Bašić osvojila broncu u BC1.

Komar, koji je jedini hrvatskog boćara koji je nastupio na paraolimpijskim igrama, nakon Rija bi trebao biti šesti igrač svijeta, dok će Bašić skočiti na treće mjesto svjetske rang-liste.

 

HPO/Denis Lugarić

 

Povezane vijesti