SPLIT 'Utrku Sriće' trče djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom

Ovom utrkom šaljemo jasnu poruku podrške osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju jer su oni često zanemareni članovi naše zajednice. Na ovaj način će se dodatno socijalizirati, a onda će im ovo zasigurno i pomoći u njihovoj rehabilitaciji, rekla je organizatorica Slađana Đuderija

Utrka sriće, Split

 

U Splitu će se u Park šumi Marjan u nedjelju održati nenatjecateljska 'Utrka Sriće' na kojoj će sudjelovati 238 djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Utrku na dvjesto metara organizira Kolektiv Srce Splita i udruga Bastion, a kako su poručili, riječ je o jedinstvenoj utrci ne samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji, nego i šire. Start je u nedjelju u 11 sati na Lubinskom portu, s ciljem na Benama.

- Ovom utrkom šaljemo jasnu poruku podrške osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju jer su oni često zanemareni članovi naše zajednice. Na ovaj način će se dodatno socijalizirati, a onda će im ovo zasigurno i pomoći u njihovoj rehabilitaciji - rekla je organizatorica Slađana Đuderija.

- Izuzetno smo sretni i zadovoljni s odazivom jer je prijavljeno 230 natjecatelja iz sedamnaest centara i udruga s područja naše županije. Dodatno, bez naših volontera kojih je čak 150, ovakav događaj se ne bi mogao realizirati - kazala je organizatorica Željana Levačić.

Split voli biti prvi u svemu, rekao je novinarima dožupan splitsko-dalmatinski Stipe Čogelja, pa je poručio da će županija i dalje podržavati ovakve i slične ideje, pozitivne naume pojedinaca i grupa.

U utrci sudjeluju štićenici: Udruge srce, Iskre svjetlosti, Udruge za down sindrom 21, Udruge Zvono, Centra za autizam, Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Udruge Anđeli, Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, Udruge Lastavice, Centra za rehabilitaciju Mir iz Rudina, Udruge tjelesnih invalida Toms iz Trogira, Udruge Prijatelj iz Omiša, Centra za rehabilitaciju fra Ante Sekelez iz Vrlike, Udruge Moje dijete iz Solina, Udruge Perle iz Starog Grada, Udruge osoba s invaliditetom iz Imotskog i Udruge Cvitić iz Vele Luke.

 

Hina

 

Povezane vijesti