KRAPINA 11. Sportski susreti udruga osoba s intelektualnim teškoćama

11. Sportski susreti udruga će se održati 14. svibnja 2022. u suradnji s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama u Krapini

Prizor s natjecanja, arhiva.

 

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama u suradnji s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Krapina organizira 14. svibnja 2022. u Krapini 11. Sportske susrete udruga osoba s intelektualnim teškoćama, u sklopu trogodišnjeg programa (2020. - 2023.) Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom 'Kvalitetna edukacija udruga - put u nove izazove III'.

Okupljanje sudionika će biti od 10.30 - 11 sati u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Krapina, a službeno otvaranje u 11 sati. Nakon otvaranja održat će se mimohod s transparentima do sportskog igrališta na kojem će se održati natjecanja u sportskim igrama.

Igre su: nošenje loptice u žlici, nabacivanje obruča na čunj, bacanje loptice u koš, potezanje konopa i štafeta s kvačicama.

Natjecanja počinju u 12 sati i traju do 14 sati. Po završetku natjecanja suci će zbrojiti, rangirati i objaviti rezultate te proglasiti pobjednike svake igre (1., 2. i 3. mjesto). Slijedi podjela pehara, medalja i priznanja.

U 14 sati organiziran je zajednički ručak i druženje.

U sportskim natjecanjima sudjelovati će korisnici, članovi i zaposlenici iz 21 udruge članice s oko 130 članova te deset volontera koji će sudjelovati kao suci.

 

Tija Osmanović