BOĆANJE Na drugom kolu PH BKOSIŽ 'Istrijana' osvojila drugo i četvrto mjesto

Na drugom Prvenstvenom turniru u pojedinačnom natjecanju prvenstva Hrvatske 2022. u boćanju za osobe s invaliditetom, koje je održano u Splitu proteklog vikenda, 14. i 15. svibnja 2022., BKOSIŽ 'Istrijana' osvojila je srebro i četvrto mjesto

Davor Komar, Miroslav Matić i Anamarija Arambašić.

 

- Dva dana donijelo je mnogo novih utakmica i dobrih rezultata. Član našeg kluba Davor Komar osvojio je drugo mjesto (srebro), dok je član kluba Zoran Peruško u svojoj BC1 kategoriji osvojio četvrto mjesto. Komar je u finalu izgubio utakmicu s 5:3. Bolji od njega bio je riječki boćar Miroslav Matić, inače Komarov sparing pratner za međunarodna natjecanja. Osvajanjem ovih vrijednih bodova, Komar i Peruško i nadalje ostaju visoko pozicionirani na Hrvatskoj boćarskoj rang listi i kandidati za osvajanje ukupnog prvenstva Hrvatske, kada se krajem godine proglašavaju prvaci Hrvatske sukladno važećoj rang listi - stoji u priopćenju BKOSIŽ 'Istrijana'.

Prvenstvo je održano u organizaciji Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom i Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

- Sljedeće što slijedi je odlazak našeg paraboćara Davora Komara već ovog četvrtka u Poljsku na Međunarodni turnir 'Prometheus CUP', koji će se održati u poljskom gradu Konopiska. Komar će u Poljskoj nastupiti kao jedini natjecatelj hrvatske boćarske reprezentacije - pojašnjeno je.

Boćanje za osobe s invaliditetom dvoranski je jedini paraolimpijski sport kojim se mogu službeno - profesionalno 'baviti' isključivo osobe s najtežom vrstom invaliditeta, odnosno sa 100-postotnim tjelesnim oštećenjem ruku i nogu.

 

Izvor: BKOSIŽ 'Istrijana'

Klaudija Klanjčić