Gluhe kuglačice i kuglači iz Nove Gradiške nastavili s 'berbom' medalja u Zagrebu

Marina Kohajda srušila je 532 čunja te je postala prvakinjom Hrvatske za žene, a prva pratiteljica Monika Šimunović s 530 srušenih čunjeva postala je doprvakinjom Hrvatske

Zajednička fotografija osvajača medalja.

 

Na kuglani 'Grmoščica' u Zagrebu je 21. svibnja održano Državno Prvenstvo u Sprintu gdje su dečki i cure predstavljali Športsku udrugu gluhih Nova Gradiška. I nastavili su s 'berbom' medalja, izvijestili su nas iz Športskog saveza gluhih Nova Gradiška.

Kod muških prvakom u Sprintu proglašen je Ivan Šimunović koji je bio bolji u duelu od kolege Igora Kolarića iz Varaždina. A kod djevojaka Slavica Krizmanić je zauzela treće mjesto u Sprintu zajedno s kolegicom Marijom Radić iz Pule.

Drugoga dana kuglačkog Državnog prvenstva gluhih u pojedinačnom dijelu za muške i žene održanog 22. svibnja također na kuglani Grmoščica, za Novogradiščane su sudjelovali: Ivan Šimunović, Mato Stjepanović (Mata Otrov), Slavica Krizmanić, Marina Kohajda i Monika Šimunović.

Marina Kohajda srušila je 532 čunja te je postala prvakinjom Hrvatske za žene, a prva pratiteljica Monika Šimunović s 530 srušenih čunjeva postala je doprvakinjom Hrvatske. Treće mjesto zauzela je Splićanka Matea Šipić. Marina Kohajda uzela je i drugu zlatnu medalju, dakle u ukupnom dijelu u Sprintu te u pojedinačnom dijelu. Treća kuglačica Slavica Krizmanić, predstavnica Nove Gradiške, imala je 470 srušenih čunjeva.

U pojedinačnom natjecanju za muškarce najbolji je bio Mato Stjepanović s 584 srušenih čunjeva za 1. mjesto, a drugi je bio Vlado Deanović iz Požege s 563 srušena čunja. Treće mjesto zauzeo je Dimitrije Kolarić iz Varaždina s 560 srušenih čunjeva.

 

Izvor: Športski savez gluhih Nova Gradiška

 

Povezane vijesti