Novogradiški gluhi kuglači protekloga vikenda osvojili još šest novih medalja

Drugoga dana Državnoga prvenstva održana su natjecanja u parovima za muškarce i žene, a Novogradiščani su osvojili dvije zlatne i četiri brončane medalje

Zajednička fotografija.

 

Nova Gradiška je i protekloga vikenda na Državnom prvenstvu gluhih u kuglanju, u disciplinama tandem i parovi, održanom 28. i 29. svibnja u Splitu, imala svoje predstavnike.

Prvoga dana kuglački tandem Mato Stjepanović i Ivan Šimunović su osvojili treće mjesto. Prvo mjesto je pripalo Požežanima Vladi Deanoviću i Željku Miličeviću, a drugo mjesto su osvojili Splićani Nikola Vučković i Marjan Turković koji su ujedno bili ugodno iznenađenje toga dana. Manje sportske sreće pratilo je ženske ekipe u disciplini tandem.

Drugoga dana Državnoga prvenstva održana su natjecanja u parovima za muškarce i žene, a Novogradiščani su osvojili dvije zlatne i četiri brončane medalje.

Prvaci su od muških ekipa bili Novogradiščani Mato Stjepanović i Ivan Šimunović, drugi su bili Vlado Deanović i Željko Miličević iz Požege, a treće mjesto je pripalo Hrvoju Spaiji i Damiru Bilokapiću.

U disciplini parovi za žene prvo mjesto su osvojile Natalija Sonicki i Ramiza Sopčić iz Karlovca, drugo mjesto Matea Šipić i Mira Ivčević iz Splita, a na trećem mjestu su bile naše Novogradiščanke Marina Kohajda i Slavica Krizmanić.

Novogradiščani su kući i ovoga vikenda donijeli šest osvojenih medalja, kao i prošloga vikenda iz Zagreba.

- Ovim putem ide zahvala Splitskom sportskom savezu gluhih, Hrvatskom sportskom savezu gluhih i Hrvatskom kuglačkom savezu gluhih na ugodnom domaćinstvu te organizaciji Državnoga prvenstva u kuglanju u disciplinama tandem i parovi za muškarce i žene.

Posebna zahvala Udruzi gluhih i nagluhih Nova Gradiška koja je omogućila u financijskom djelu pokriti dio troškova puta za svoje članove, jer su Športskoj Udruzi gluhih Nova Gradiška značajno smanjena sredstva iz proračuna Saveza Sportova Nova Gradiška. Nadamo se, a s obzirom na vrijedne uspjehe naših sportaša-kuglačica i kuglača, kako će upravo ovi rezultati doprinijeti i povećanju sredstava za naš rad, treninge, kao i sudjelovanja na natjecanjima u sljedećoj godini.

Mišljenja smo da uz sport kojim se bavimo, uvelike promoviramo naš grad te zaslužujemo, prema rezultatima i odgovarajuću financijsku potporu iz Proračuna našega Grada - kazali su iz Sportskog Saveza gluhih Nova Gradiška.

 

Izvor: Sportski Savez gluhih Nova Gradiška

 

Povezane vijesti