Hrvatski kuglači osvojili 11 medalja u pojedinačnoj konkurenciji

Čak 11 medalja osvojili su hrvatski kuglači u pojedinačnoj konkurenciji na 21. IBSA Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne koje je održano u Apatinu u Srbiji

Zajednička fotografija.

 

Time je hrvatska reprezentacija zaključila nastup na EP-u osvojivši 15 medalja pri čemu pet zlata, četiri srebra i šest bronci.

Posljednjeg dana natjecanja briljirala je Ruža Markešić u kategoriji B3 osvojivši dvije zlatne medalje u disciplinama kombinacija (1472) i posjed classic (717). Odlična je bila i Željka Peška osvojivši u obje discipline srebrne medalje s rezultatima 1420 i 703.

Zlatnu medalju je osvojio i Ivica Ferenčić u B2 u kombinaciji (1440), te srebro u single classicu (717). Darko Sarapa je bio treći u single classicu (702).

Enver Jusić je u B1 osvojio bronce u kombinaciji (1127) i single classicu (548).

U finalu B3 imali smo čak četiri predstavnika u finalu, a do medalja je stigao Duško Božić koji je bio treći u kombinaciji i single classicu. Božić je u kombinaciji osvojio broncu s jednim čunjem više od reprezentativnog kolege Villiama Jelušića.

- Kao izbornica mogu biti zadovoljna nastupom reprezentacije jer smo osvojili 15 medalja. Osvojili smo dvije medalje u ekipnoj konkurenciji, dvije u mješovitim parovima, te 11 u pojedinačnoj konkurenciji. Izdvojila bih odličan debitanski nastup Duška Božića koji je u vrlo jako konkurenciji imao odličan nastup - kazala je izbornica i osvajačica dva zlata Ruža Markešić.

Podsjetimo, u ranije održanim natjecanjima hrvatska reprezentacija je osvojila dvije medalje u mješovitim parovima, te dvije medalje u ekipnoj konkurenciji.

Marija Vidmar i Ivica Ferenčić su osvojili zlato u mješovitom parovima u kategoriji B2, obranivši tako zlatnu medalju koju su osvojili prošle godine. Zlato su osvojili i Željka Peška i Duško Božić u B3.

Medalje su osvojile i muška i ženska reprezentacije u ekipnoj konkurenciji. Muška kuglačka reprezentacija u sastavu B1: Enver Jusić, (579), Stjepan Đunđek (570), B2: Darko Sarapa (671), Ivica Ferenčić (723), u B3: Duško Božić (723) i Vedran Dumančić (737) je osvojila srebrnu medalju s ukupno 4001 srušenim čunjem.

Ženska reprezentacija je osvojila broncu s 1835 srušenih čunjeva. Za Hrvatsku su nastupile Iva Šola s 416, Marija Vidmar sa 664, te Ruža Markešić sa 755 srušenih čunjeva.

 

HPO/Denis Lugarić

 

Povezane vijesti