BOĆANJE U Slavonskom Brodu održan treći turnir prvenstva Hrvatske za 2022. godinu

Na trećem Prvenstvenom turniru u pojedinačnom natjecanju prvenstva Hrvatske 2022. u boćanju za osobe s invaliditetom, koje je održano u Slavonskom Brodu, ovog vikenda, 4. i 5. lipnja 2022., BKOSIŽ 'Istrijana' osvojila je zlato i srebro

Zoran Peruško, Dora Bašić i Martin Frković.

 

Dva dana utakmica donijelo je mnogo novih utakmica i rezultata.

- Član našeg kluba Davor Komar sa šest odigranih utakmica bez ijednog poraza, četiri u skupini (12:0, 13:0, 8:1 i 7:2), polufinale 9:1 i u finalu 4:3, osvojio 1. mjesto (zlato) i visoko 'zaključao' svoje prvo mjesto na Hrvatskoj boćarskoj rang listi. Član kluba Zoran Peruško u dva je dana natjecanja pokazao zašto je godinama u samom vrhu hrvatskog boćanja u svojoj BC1 kategoriji. Vrhunskim igrama sa jednim porazom i tri pobjede zasluženo je osvojio 2. mjesto, srebro, čime je osigurao i završnu medalju koju donosi rang lista na kraju boćarske sezone - stoji u priopćenju BKOSIŽ-a 'Istrijana'.

Prvenstvo je održano u organizaciji Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom i Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

- Sljedeće što slijedi je odlazak našeg paraboćara Davora Komara kao člana Hrvatske boćarske reprezentacije u Portugal na Svjetski kup, World Boccia Cup, 03.-11. srpnja 2022. godine, gdje će ponovo odmjeriti svoju formu na svjetskoj razini, ali i pokušati osvojiti što veći broj bodova za plasman na Paraolimijske igre u Parizu 2024. godine - najavljeno je od strane kluba.

 

Izvor: BKOSIŽ 'Istrijana'

 

Povezane vijesti