Kapetan Darijo Srna: Imam osjećaj da izbornik Niko Kovač nikada nije ni otišao iz reprezentacije

"Mislim da smo napravili veliki posao, i to sada treba pokazati na terenu. Maksimalno smo se posvetili Islanđanima, detaljno ih proučili, kao i vlastitu igru - sve što je u njoj bilo negativno i pozitivno", rekao je Srna, koji je potvrdio veliku motiviranost hrvatskih nogometaša

!Igrači su dobro prihvatili novog izbornika Niku Kovača, te s velikim optimizmom čekamo dvije utakmice s Islandom", kazao je na posljednjoj konferenciji za medije hrvatske nogometne reprezentacije uoči dvoboja s Islandom u Reykjaviku kapetan Darijo Srna.
"Imam osjećaj kao da Niko nikada nije ni otišao iz reprezentacije. Mislim da smo napravili veliki posao, i to sada treba pokazati na terenu. Maksimalno smo se posvetili Islanđanima, detaljno ih proučili, kao i vlastitu igru - sve što je u njoj bilo negativno i pozitivno", rekao je Srna, koji je potvrdio veliku motiviranost hrvatskih nogometaša.

"Nažalost, nismo se uspjeli izravno kvalificirati, ali Hrvatska je mala zemlja koja živi za uspješan rezultat i za odlazak u Brazil. Ne postoji veća motivacija za svakog igrača, svi smo svjesni smo što nas čeka i glede vremenskih uvjeta. Island je u blagoj prednosti jer je naviknut na ovakve vremenske uvjete, no mi ćemo se prilagoditi. Neće to biti nikakav alibi, moramo pokazati svoj najbolji nogomet, koliko to teren bude dopuštao. Protivnika maksimalno respektiramo, imaju snažan karakter, no vjerujemo i u sebe, te ispunjavanje izbornikovih zadaća", kazao je Srna, koji se pohvalno izrazio o islandskoj reprezentaciji.

"Mislim da je ključna osoba ovog islandskog uspjeha trener. Lars Lagerbäck je veliki gospodin, poznaje Hrvatsku jako dobro i sigurno će nas pokušati iznenaditi. Ne bih izdvajao niti jednog islandskog igrača, ali nisu oni slučajno završili drugi. Hrvatska je favorit, no samo na papiru, i čeka nas težak posao. Želimo Hrvatskoj donijeti sreću, veselje i ponos,ono što nas je uvijek krasilo, i da ljudi lakše žive i željno iščekuju naš nastup u Brazilu", zaključio je u Reykjaviku Darijo Srna.

Prva utakmica dodatnih kvalifikacija za SP 2014 između Islanda i Hrvatske u Reykjaviku igra se u petak u 20 sati, a uzvrat je u utorak u 20.15 sati u Zagrebu.

Hina

Foto: Marko Prpić/PIXSELL