SARAJEVO Druga pobjeda košarkaša u kolicima

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima ostvarila je i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu B i C divizije u Sarajevu, nakon što je u susretu 2. kola D skupine porazila Bugarsku sa 64-34

Košarkaši u kolicima, zajednička fotografija.

 

Ovom pobjedom izabranici Siniše Kuharića ispunili su prva dva zacrtana cilja, osigurali su ostanak u B diviziji europske košarke u kolicima, te izborili plasman u četvrtfinale sarajevskog turnira.

O tome tko će im biti suparnik o četvrtfinalu odlučivat će treća utakmica u D skupini protiv domaćina Bosne i Hercegovine u petak.

- Bugarska je nama bila nepoznat suparnik i toga smo se pomalo pribojavali, vidi se da dečki puno rade, da puno treniraju, a pomalo im je na ruku išla određena doza nervoze s naše strane na početku utakmice. No, završilo je onako kako smo planirali i htjeli, nismo forsirali čitavu utakmicu, malo smo i odmarali za treće kolo i utakmicu protiv Bosne i Hercegovine - rekao je Ademir Demirović, prvi strijelac utakmice s 20 koševa.

Dino Sinovčić je dodao 14, a Ante Štimac 13 koševa. U bugarskim redovima najefikasniji su bili Ivanov s 11, te Fikov sa sedam koševa.

U petak hrvatske košarkaše očekuje dvoboj protiv Bosne i Hercegovine, bit će to derbi D skupine. Posljednji međusobni susret, onaj odigran prošle godine na Europskom prvenstvu u Ateni, pripao je hrvatskim košarkašima.

- BiH je uvijek neugodna, imaju dobru momčad, dobro se poznajemo. Vidjet ćemo kakvo će biti otvaranje utakmice, ono bi moglo odrediti sve. Ključno će biti smanjiti broj pogrešaka u igri - dodao je Demirović.

U drugom susretu iz skupine BiH je pobijedila Mađarsku sa 106-26.

Na ljestvici skupine vode BiH i Hrvatska s po dvije pobjede, dok Bugarska i Mađarska imaju po dva poraza.

 

HPO/Denis Lugarić

 

Povezane vijesti