Hrvatska reprezentacija u sportskom ribolovu za osobe s invaliditetom najbolja na svijetu

U konkurenciji osoba s invaliditetom natjecalo se jedanaest zemalja. Hrvatska reprezentacija uvjerljivo je s 20 bodova i ukupno ulovljenih 115.125 grama ribe u oba dana i s dva prva mjesta osvojila naslov prvaka svijeta

Zajednička fotografija.

 

Na 23. svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak koje je održano u mađarskom Szegedu na veslačkom kanalu Olympic Centre of Szeged u organizaciji Međunarodne ribolovne federacije (FIPSed) i Mađarskog nacionalnog saveza ribolovaca (MOHOSZ), hrvatska reprezentacija osoba s invaliditetom deklasirala je protivnike.

Na svjetskom prvenstvu u ribolovu za osobe s invaliditetom, veterane i mastere nastupilo je 45 reprezentacija iz 23 zemalja.

U konkurenciji osoba s invaliditetom natjecalo se jedanaest zemalja. Hrvatska reprezentacija uvjerljivo je s 20 bodova i ukupno ulovljenih 115.125 grama ribe u oba dana i s dva prva mjesta osvojila naslov prvaka svijeta.

Hrvatska reprezentacija ostavila je iza sebe reprezentacije Mađarske i Italije, Češke, Slovenije, Francuske...

Pojedinačno, naslov prvaka svijeta s dvije sektorske pobjede ponio je hrvatski reprezentativac Zlatko Poparić. S dva boda i ukupno ulovljenih 39.350 grama ribe osvojio je naslov svjetskog prvaka, ostavivši iza sebe kolegu iz reprezentacije Mensura Rošića i Mađara Tibora Csala.

I ostali članovi hrvatske reprezentacije ostvarili s odlične plasmane. Ivica Bonino Hasan osvojio je deveto mjesto s prvim i šestim sektorskim plasmanima i 29.825 gramom ribe. Željko Kljajić je lovio samo prvi dan i bio šesti u sektoru sa 7825 grama ribe. Nikola Geček je lovio samo drugi dan i bio prvi u sektoru s 9975 grama ribe.

Hrvatsku reprezentaciju do velikog uspjeha predvodili su izbornik Dražen Filipović, kapetan Željko Geček, te asistenti/pomagači Kristijan Kosmačin, Danko Bregović, Dragutin Peter i Željko Bročilović.

Iduće godine svjetsko prvenstvo osoba s invaliditetom u sportskom ribolovu zakazano je u Francuskoj.

 

HPO/Denis Lugarić

 

Povezane vijesti