Novogradiški gluhi kuglači na Međunarodnom turniru u Beogradu

KK Slavonija iz Nove Gradiške je uvjerljivo osvojila prvo mjesto, dok je Športska udruga gluhih NG osvojila peto mjesto od osam ekipa. Odlična je stvar da i drugoligaš u kuglanju iz Hrvatske može ravnopravno sudjelovati na turniru sa svima iz regije

Zajednička fotografija.

 

Proteklog vikenda Sportsko društvo gluhih grada Beograda je, povodom 85. obljetnice ustroja i djelovanja, organiziralo Međunarodni trunir gluhih u futsalu, pikadu, šahu, odbojci i kuglanju.

Novogradiščani su poslali svoje dvije ekipe (KK Slavonija NG i ŠUG NG), a natjecalo se još šest ekipa. Favoriti su bili domaći Beograđani te Austrijanci, međutim naši su napravili veliki podvig i iznenađenje na turniru.

Novogradiški kuglači nastupili su sa svojim prijateljima iz Varaždina (Igor i Dmitrije Kolarić) i Požege (Vlado Deanović).

KK Slavonija iz Nove Gradiške je uvjerljivo osvojila prvo mjesto, dok je Športska udruga gluhih NG osvojila peto mjesto od osam ekipa. Odlična je stvar da i drugoligaš u kuglanju iz Hrvatske može ravnopravno sudjelovati na turniru sa svima iz regije.

- Zahvalni smo domaćinima na iznimno ugodnom dočeku i prijemu. Sudjelovanje na turniru iskoristili smo i za razgledanje grada Beograda, a među ostalim smo posjetili i popularnu tvrđavu Kalemegdan. Stekli smo nove prijatelje, dogovorili  nova druženja, a već smo dobili pozive za sudjelovanjem na turniru u Linzu u Austriji početkom 10 mjeseca. U pregovorima smo da stvorimo jednu regionalnu kuglačku ligu pod nazivom Alpska-Jadranska liga u kojoj bi sudjelovali klubovi iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a vjerujemo i iz Makedonije - kažu iz Športske udruge gluhih Nova Gradiška.

 

Izvor: Športska udruga gluhih Nova Gradiška

 

Povezane vijesti